Γιώργος Σταθάκης: Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με 70% έκπτωση

γιώργος-σταθάκης-κοινωνικό-τιμολόγι-586135

Για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και γενικά την ενεργειακή φτώχεια μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έκανε λόγο για τρεις στόχους: Την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, τη δικαιότερη κατανομή του κόστους της κοινωνικής πολιτικής και τη στήριξη των ασθενέστερων.

Ο Γιώργος Σταθάκης μίλησε νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα.

  • Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και αλλαγές

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι θα υπάρξει εξομάλυνση στον τρόπο υπολογισμού των ΥΚΩ. Συγκεκριμένα, με τρόπο που θα αποτελέσει τομή και θα επηρεάσει και μεγάλη μάζα των καταναλωτών. Δηλαδή εκείνων των καταναλωτών που είναι ανάμεσα στα 1.600 KW και 2.000 KW και θα επηρεάσει και τη μεσαία τάξη. Δηλαδή τους καταναλωτές που είναι λίγο πάνω από τα 2.000 ΚW.

Η διαφορά στην αποτίμηση των ΥΚΩ που θα έχει πλέον τη μορφή καμπύλης και όχι σκάλας, περιέγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Θα είναι σημαντική και θα αποτυπωθεί με μία ελάφρυνση των λογαριασμών που θα φανεί μόλις εφαρμοστεί ο νέος τρόπος αποτίμησης των ΥΚΩ. ΔΕΗ

Ο υπουργός σημείωσε ότι «μεγάλη αλλαγή» προετοιμάζεται και για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. «Είναι έτοιμη η σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία κάνουμε δύο βασικές τομές. Μέχρι τώρα το κοινωνικό τιμολόγιο ήταν περίπου οριζόντιο. Όσοι εντάσσονταν εκεί -μόνο με κριτήριο το εισόδημά τους- είχαν περίπου μία δεδομένη τιμή με 30% έως 35% έκπτωση.

Σήμερα, εισάγουμε μία δεύτερη κατηγορία που θα έχει 70% έκπτωση και αυτοί είναι όσοι έχουν δικαίωμα στο εισόδημα αλληλεγγύης. Άρα, για 400.000 νοικοκυριά που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, δηλαδή εκείνους που λαμβάνουν εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, η έκπτωση στο ρεύμα και σε όλες τις συνεπαγόμενες μειώσεις θα φτάσει στο 70%» είπε ο κ. Σταθάκης.

Για να προσθέσει ότι «είναι ένα μέτρο ισχυρής στήριξης των πραγματικά κοινωνικά αδύναμων» και ένα μέτρο για την ενεργειακή φτώχεια. Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι για το κοινωνικό τιμολόγιο δεν θα ισχύσουν μόνο εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook