Γιουνκέρ σε Τραμπ: Δεν διαπραγματευόμαστε υπό το καθεστώς απειλής

γιουνκέρ-σε-τραμπ-δεν-διαπραγματευόμ-684376

Σαφές μήνυμα με αποδέκτη τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ενόψει της 1ης Ιούνιου, οπότε εκπνέει η παράταση για τη επιβολή δασμών στην εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις ΗΠΑ, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τονίζοντας με έμφαση πως οι Βρυξέλλες δεν διαπραγματεύονται υπό το καθεστώς απειλής.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γιουνκέρ ζήτησε εκ νέου από την Ουάσιγκτον να μην επιμείνει στην επιβολή δασμών και να καθιερώσει ως μόνιμη την εξαίρεση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς επιπλέον όρους, ως ίσχυε μέχρι και σήμερα.

«Θα ήθελα να επαναλάβω την επιθυμία μου να γίνει αυτή η εξαίρεση άνευ όρων και μόνιμη. Θεωρούμε ότι τα μέτρα των ΗΠΑ δεν μπορούν να δικαιολογηθούν βάσει των όρων της εθνικής ασφάλειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Στη συνέχεια, ωστόσο, έγινε πιο επιθετικός στο λόγο του, τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως αρνούμαστε να διαπραγματευθούμε υπό το καθεστώς απειλής».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook