Για ποιους λόγους αυτές οι τροφές δεν πρέπει να καταναλώνονται μαζί;

για-ποιους-λόγους-αυτές-οι-τροφές-δεν-π-467484

Σε ορισμένες περιπτώσεις για να είναι πιο αποτελεσματική η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών ορισμένων τροφών πρέπει να αποφεύγονται κάποιοι διατροφικοί συνδυασμοί. Ας δούμε ποιες τροφές είναι καλύτερο να μην καταναλώνονται ταυτόχρονα.

Κρέας με τυρί. Τόσο το κρέας όσο και το τυρί είναι πλούσιες πηγές κορεσμένων λιπαρών και χοληστερίνης, δύο συστατικών που ανεβάζουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα μας και είναι καλύτερο να αποφεύγονται.

Φασόλια και καλαμπόκι. Παρότι και τα δύο μας εφοδιάζουν με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, το καλαμπόκι περιέχει φυτικό οξύ, το οποίο μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα του ψευδαργύρου που περιέχεται στα φασόλια.

Τυρί και κόκκινο κρασί. Και τα δύο περιέχουν την ουσία τυραμίνη, της οποίας η αυξημένη πρόσληψη είναι πιθανό να αυξήσει την πίεση αλλά και να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Φέτα και φακές. Μπορεί η φέτα να αποτελεί ένα κλασικό συνοδευτικό για τις φακές, αλλά δεν θεωρείται ιδανική για τροφές που περιέχουν φυτικό σίδηρο, όπως είναι οι φακές.

Τσάι ή καφές μετά το φαγητό. Το τσάι περιέχει τανίνες, οι οποίες είναι ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που αναστέλλουν την απορρόφηση πολύτιμων συστατικών, όπως είναι ο σίδηρος και το ασβέστιο. Την ίδια ανασταλτική δράση έχει και ο καφές, αλλά όχι τόσο ισχυρή όσο το τσάι.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook