Για κακούργημα διώκεται ο Καρατζαφέρης

karatzaferisΑύριο Πέμπτη συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να ορίσει τον εφέτη ειδικό ανακριτή ο οποίος και θα αναλάβει την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μετά την παραγγελία της Βουλής που ήλεγξε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του κ.Καρατζαφέρη προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης του σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης και σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή του σε υπεράκτια εταιρία.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Καρατζαφέρης φέρεται να έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο που εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προέκυψε από την έρευνα, η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

Παράλληλα, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής, καλεί από τις 12 Ιανουαρίου σε απολογία τους εμπλεκόμενους στην προμήθεια των ελικοπτέρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Πρόκειται για τρεις πρώην αξιωματικούς και τους επιχειρηματίες Α.Τσάτσο και Σ.Κομνόπουλο.

Από την πλευρά του πάντως, ο κ.Καρατζαφέρης κάνει λόγο για “αισχρή σκευωρία”και δεσμεύεται ότι αν αποδειχτεί ότι ο ίδιος έχει πάρει μίζες θα κρεμαστεί στο Σύνταγμα.

Πηγή: star.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ