Γιατί καθυστερούν τα διαζύγια στα Χανιά; Τι κάνει ο Δήμος;

γιατί-καθυστερούν-τα-διαζύγια-στα-χαν-219229

diazigioΝα αλλάξει η διαδικασία με την οποία ενημερώνεται το ληξιαρχείο Χανίων για τα διαζύγια, ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις που σήμερα παρατηρούνται με ψυχολογικό αλλά και οικονομικό κόστος για τον δημότη, ζητά η «Πρωτοβουλία Πολιτών».

Ο επικεφαλής κ. Γιάννης Σαρρής, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε από το προεδρείο να τεθεί το θέμα προς συζήτηση, καθώς  όπως είπε οι δικαστικές αποφάσεις για τα διαζύγια, κοινοποιούνται στη Μητρόπολη, η οποία, στη συνέχεια είναι αρμόδια να ενημερώσει το ληξιαρχείο, χωρίς να γίνεται παράλληλη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

«Παρατηρείται όμως ότι σε αρκετές περιπτώσεις η Μητρόπολη καθυστερεί να ενημερώσει τις υπηρεσίες του Δήμου με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στην έκδοση της δικαστικής απόφασης και της ημέρας που ενημερώνεται το ληξιαρχείο είναι μεγάλος με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να χρεώνονται με πρόστιμα από το Δήμο.

Επειδή όμως η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε αμέλεια των ενδιαφερομένων θεωρούμε πως είναι εντελώς άδικο να χρεώνονται επιπλέον και με πρόστιμα δημότες που βρίσκονται σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους»  ανέφερε συγκεκριμένα, ζητώντας να εξεταστεί το πώς ο Δήμος μπορεί να ζητήσει από τους δικαστικούς λειτουργούς ή από την Μητρόπολη, να του κοινοποιείται ταυτόχρονα η απόφαση.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook