Γερμανοί κτηνίατροι κάνουν στειρώσεις στο Δημοτικό κτηνιατρείο Χανίων

Επίθεση στον δήμο Χανίων, με αφορμή την λειτουργία του Δημοτικού κτηνιατρείου, πραγματοποιεί με ανακοίνωση της η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κα Νατάσσα Μπομπολάκη.

ktiniatrio 1

Η κα Μπομπολάκη σημειώνει μεταξύ άλλων πως τις στειρώσεις στο κτηνιατρείο κάνουν μέχρι σήμερα Γερμανοί  εθελοντές κτηνίατροι οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν στειρώσει πάνω απο 500 αδέσποτα ζώα του δήμου  , χωρίς ο  Δήμος να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ.

Η ανακοίνωση της κυρίας Μπομπολάκη:

ktiniatrio 2

Τα εγκαίνια του κτηνιατρείου στις στειρώσεις….  έκαναν Γερμανοί  εθελοντές κτηνίατροι και ειδικότερα η κα Melani Stehle και η βοηθός της , που  μέχρι στιγμής έχουν στειρώσει πάνω απο 500 αδέσποτα ζώα του δήμου  , χωρίς ο  Δήμος να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ , ούτε καν για το μεσημεριανό τους φαγητό , που  όπως και πολλά άλλα τα επιβαρυνόμαστε εμείς οι φτωχοί εθελοντές απο τη τσέπη μας .

Συνολικά απο τον Νοέμβριο μήνα ο Δήμος Χανίων έχει επωφεληθεί περίπου 40.000 ευρώ τα οποία επιβαρύνεται ο Γερμανικός Φιλοζωικός Σύλλογος και τα οποία  προέρχονται απο  Γερμανούς φιλόζωους πολίτες υπέρ των αδέσποτων της χώρας μας .

Όποιος άκουσε  σήμερα τις δηλώσεις του νέου αρμόδιου Αντιδημάρχου για τα ζώα του κ. Κονταξάκη στο τοπικό κανάλι θα σχημάτισε την  εντύπωση , ότι ο Δήμος έχει  πλέον δύο κτηνιάτρους , που θα στειρώνουν  συνέχεια και ούτε λίγο ούτε πολύ όπου ναναι το θέμα με τα αδέσποτα θα λυθεί .

Καλό είναι οι  εκλεγμένοι άρχοντες να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας και της γνώσης  .

Γιατί η αλήθεια στο τέλος λάμπει .

Να διευκρινίσουμε λοιπόν για να μην δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις , ότι ο Δήμος διαθέτει μια δημοτική κτηνίατρο απο τις αρχές 2017  χωρίς  όμως μέχρι τώρα να προβαίνει σε στειρώσεις και είναι άγνωστο  πότε θα ξεκινήσουν αυτές .

Οι εθελοντές Ευρωπαίοι κτηνίατροι έρχονται περιστασιακά για 2-3 μέρες το δίμηνο περίπου  και όχι μόνιμα  και μετά απο πρόσκληση και παρέμβαση της Ομοσπονδίας και με την αγόγγυστη βοήθεια των μελών και εθελοντών του φιλοζωικού .συλλόγου Χανίων Η Προστασία των Ζώων .

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τους τοπικούς μας κτηνιάτρους , που ας μην ξεχνάμε είναι επαγγελματίες , για την προσφορά τους προς το Δήμο Χανίων 100  στειρώσεων με δωρεάν την εργασία τους και τα φάρμακα  που απαιτούνται κατά την διαδικασία της στείρωσης να έχουν καλυφθεί απο το Δήμο Χανίων.

Να αναφέρουμε επίσης , ότι την ιδέα του δημοτικού κτηνιατρείου  κατανόησε, εργάστηκε για να το έχουμε εμείς σήμερα  και  πάλεψε για να καμφθούν οι  αδικαιολόγητες αντιδράσεις των περιοίκων  ο αείμνηστος  Λευτέρης Αμπαδιωτάκης .

Του οφείλουμε πολλά

Με το δημοτικό κτηνιατρείο , που ήταν ένας στόχος του συλλόγου μας που αγωνιστήκαμε  περίπου 5 χρόνια  για να φθάσουμε στο σήμερα , μέσα απο αναβολές , καθυστερήσεις , παλινωδίες , αντιδράσεις κλπ  κάνουμε ένα βήμα μπροστά .

Για να φθάσουμε όμως στο επιθυμητό σημείο να μην έχουμε αδέσποτα ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και ανηφορικός .

Την δε κύρια ευθύνη δεν την έχει κάποιος τρίτος αλλά κυρίως εμείς οι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς που με αμείωτο ζήλο !!! συνεχίζουμε να τα εγκαταλείπουμε  και να τα αφήνουμε να γεννάνε και να πετάμε τα μικρά ζώα παντού .

Και μετά να έχουμε και το θράσος να διαμαρτυρόμαστε για τις αγέλες .

Πόση άλλη υποκρισία πια;

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας»

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ