Γεννήθηκες Σεπτέμβριο; Τότε μάλλον υπερτερείς σε κάτι…

Κι εκεί που ξέραμε πως η επιτυχία συνδέεται με τις ποιότητες του χαρακτήρα ή τα εφόδια που έχεις αποκτήσει στη ζωή, μια μελέτη μας λέει τώρα πως αν οι ευτυχείς περιστάσεις το έφεραν να γεννηθείς τον ένατο μήνα του έτους, τότε πέτυχες διάνα!

Η έρευνα είναι μάλιστα μια κοινή προσπάθεια τριών πανεπιστημίων (του Τορόντο, της Φλόριντα και του Ιλινόις), τα οποία αφού ανέλυσαν τόνους και τόνους δεδομένων κατέληξαν πως τα μωρά που γεννιούνται τον Σεπτέμβριο έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα στη ζωή.

Πώς το βρήκαν αυτό; Διασταύρωσαν στοιχεία από τα δημόσια σχολεία της Φλόριντα και είδαν πως όσα παιδιά είχαν γεννηθεί τον Σεπτέμβριο ήταν πιο απίθανο να καταλήξουν στη φυλακή! Και περισσότερο πιθανό να έχουν αυτοπεποίθηση και ακόμα πιο σίγουρο να πάνε κάποια στιγμή στο πανεπιστήμιο.

Είναι πιθανότατα η θέση του Σεπτεμβρίου στη σχολική χρονιά αυτή που τον καθιστά τον σημαντικότερο μήνα. Τα παιδιά του ενάτου μήνα είναι τα μεγαλύτερα ηλικιακά σε κάθε ακαδημαϊκό έτος, κι έτσι είναι περισσότερο ανεπτυγμένα όταν έρθουν οι αναποδιές της εφηβείας.

Και καθώς είναι σταθερά πιο ώριμα για την ηλικία τους, μας λένε οι ερευνητές, είναι πιθανότερο να έχουν αυτοπεποίθηση, κάτι που συνδέεται και με την επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι τα παιδιά που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να πιάσουν την καλή στη ζωή ήταν αυτά που γεννήθηκαν τον Αύγουστο, τα μικρότερα δηλαδή στο ακαδημαϊκό έτος.

Ο χειμώνας λοιπόν, ο Δεκέμβριος, είναι ο καλύτερος μήνας να συλλάβει μια οικογένεια το μωρό της…

newsone.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι 7 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από τις δίαιτες
Επόμενο άρθροΤρεις τροφές που δεν πρέπει να τρώτε όταν κάνετε δίαιτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ