Γέμισε… κάλπικα ευρώ η Κρήτη | Photo

γέμισε-κάλπικα-ευρώ-η-κρήτη-photo-465611

Πλαστά κέρματα του 1 € και 2 € έχουν κατακλύσει την αγορά του Ρεθύμνου.

Επιχειρηματίας της πόλης του Ρεθύμνου επικοινώνησε μαζί μας, αναφέροντας ότι έχει στο ταμείο της για ψιλά αρκετά νομίσματα εκ των οποίων τα 100 περίπου αποδείχθηκαν… κάλπικα!
plastaevroΗ ίδια επικοινώνησε και με γειτονική επιχείρηση, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ βρέθηκαν 500 πλαστά κέρματα!

Για το θέμα δε φαίνεται να υπάρχει καμία ενημέρωση στα τραπεζικά καταστήματα και σίγουρα πολλοί από εμάς θα έχουμε εν αγνοία μας στο πορτοφόλι μας, τα… ψεύτικα ευρωκέρματα.

Οι οδηγοί ταξί που καθημερινά και στα γρήγορα διαχειρίζονται νομίσματα, κάνουν λόγο για τουρκικά κέρματα που μοιάζουν με το ευρώ με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος εύκολα να μπερδευτεί, όταν όμως είδαν τα νομίσματα της φωτογραφίας, έπεσαν από τα σύννεφα, γιατί όντως οι διαφορές είναι δύσκολα αντιληπτές, αν κάποιος δεν έχει αναλογιστεί, ότι μπορεί και να υπάρχουν ακόμα και πλαστά κέρματα πια.

Η βασική διαφορά λοιπόν ανάμεσα στα νόμιμα και τα παράνομα νομίσματα έγκειται στο ότι τόσο τα νόμιμα μονόευρα, όσο και τα νόμιμα δίευρα κέρματα, απεικονίζουν την Σκανδιναβική χερσόνησο χωρίς διχάλα στο αριστερό τμήμα, ενώ τα κάλπικα κέρματα εμφανίζουν διχάλα.

Κατά τα λοιπά οι κερματοδέκτες στα σούπερ μάρκετ ξεγελιούνται από τα πλαστά κέρματα, όπως και οι λοιποί κοινοί κερματοδέκτες και ερχόμαστε χρόνια μετά τη συζήτηση που είχε ανοίξει και ήθελε χάρτινα νομίσματα του 1 και 2 ευρώ, για να συνειδητοποιούμε την αξία του νομίσματος, στο σημείο να χρειάζονται χάρτινα νομίσματα γιατί ακόμα και τα κέρματα πια… παραχαράσσονται!

Οπότε σε αυτή την περίπτωση 2€+2€+1€+1€ = 3€+2 κάλπικα κέρματα…

Πηγή: neakriti.gr 

2 thoughts on “Γέμισε… κάλπικα ευρώ η Κρήτη | Photo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook