Βουλή | Τσίπρας: Πλέον περνάμε σε θετική ατζέντα, η ΝΔ σε δύσκολη θέση

βουλή-τσίπρας-πλέον-περνάμε-σε-θετική-537078

Κατανοώ τη ΝΔ, γιατί όντως διμιουργείται σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής για αυτή, καθώς η αξιολόγηση κλείνει και οδεύουμε μετά από 7 χρόνια σε συνολική συμφωνία και για το χρέος και για το δημοσιονομικό μονοπάτι την επόμενη δεκαετία» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής, εξαπολύοντας και προσωπική επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ.Μητσοτάκη.

Απέδωσε δε αυτό το ενδιαφέρον για την αξιωματική αντιπολίτευση, στο ότι «τώρα που δίνεται η δυνατότητα μετά από 7 χρόνια να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα θα ήταν χρήσιμη μια σοβαρή αντιπολίτευση».

Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την επίθεση στην ΝΔ την κατηγόρησε για προσπάθεια παραπλάνησης του λαού σχετικά με τέταρτα μνημόνια, το ύψος των μέτρων και των αντιμέτρων, καθώς για τους όρους και το χρόνο εφαρμογής των θετικών μέτρων.

Τα αντίμετρα ύψους 1% θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα με τα επιπλέον μέτρα το 2019, αν το σύνολο το θεσμών -και όχι μόνο το ΔΝΤ- κρίνουν ότι επιτεύχθηκε ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Στόχος, που ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί, δεδομένου ότι το 2016, υπό αρνητικές συνθήκες, η κυβέρνηση πέτυχε ήδη πλεόνασμα 4,2%.

Σε ό,τι αφορά δε το αφήγημα της ΝΔ περί τέταρτου μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι εάν βαφτίζουν το Δημοσιονομικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής μνημόνιο τότε δεν πρόκειται για το τέταρτο αλλά για το δέκατο, ενώ έχουμε και «καμιά δεκαριά» για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook