Βίκυ Σταμάτη: Στο Δρομοκαΐτειο έγινε απόπειρα βιασμού μου

βίκυ-σταμάτη-στο-δρομοκαΐτειο-έγινε-α-255337

stamatiΤη βαριά καταγγελία, σύμφωνα με την οποία στο νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, όπου κρατείται φρουρούμενη, υπήρξε απόπειρα βιασμού της, έκανε σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Βίκυ Σταμάτη.

Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει από το δικαστήριο να απορρίψει την αίτηση για αποφυλάκισή της με όρους.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που, σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες από τα εξοπλιστικά, προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις, οι οποίες όμως ούτε της ζητήθηκαν από το δικαστήριο.

Την στιγμή που η Βίκυ Σταμάτη επέλεξε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη καταγγελία -παρενέβη στη διαδικασία χωρίς να της δοθεί ο λόγος-, στο ακροατήριο μιλούσε ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος υπεράσπισής της, ο οποίος, αφού ζήτησε εκ νέου από τους δικαστές να κάνουν δεκτή την αίτηση της κατηγορουμένης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, άφησε αιχμές για σεξουαλική παρενόχληση της Βίκυς Σταμάτη μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

«Της τραβούσαν το σεντόνι ενώ κοιμόταν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος, καλώντας παράλληλα την έδρα να αποφυλακίσει τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, βασικού κατηγορούμενου στη δίκη.

Λίγο αργότερα, το λόγο είχε λάβει στο δικαστήριο η ίδια η κατηγορουμένη. Στη σχετική τοποθέτησή της η Βίκυ Σταμάτη επικαλέστηκε έναν Ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη (Θ’), για να «απαντήσει» έτσι στον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε να μην γίνει δεκτή η αίτησή της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Και αυτό, διότι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η κατηγορουμένη, εκτός του ότι απέδρασε πρόσφατα από το Δρομοκαΐτειο -«είχε προσχεδιάσει» την απόδρασή της-, δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγγενικά της πρόσωπα για να φροντίσουν τον ανήλικο γιο της.

«Ελέησόν με, Κύριε…» ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, καλώντας με αυτόν τον τρόπο τους δικαστές να της ανοίξουν, αυτή τη φορά, το δρόμο προς την ελευθερία.

Την τελική, πάντως, απόφαση για την τύχη της Βίκυς Σταμάτη, αν δηλαδή θα αποφυλακιστεί ή όχι, αναμένεται να λάβει, ίσως και την ερχόμενη Τετάρτη, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Διάλογος με τους δημοσιογράφους

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του δικαστηρίου η Βίκυ Σταμάτη, αλλά και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, είχαν σύντομο διάλογο με τους δημοσιογράφους:

Βίκυ Σταμάτη: Χειροπέδες στα χέρια, όχι στο στόμα. Τίποτα άλλο, αποφάσισαν χειροπέδες στα χέρια.

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι θα ακολουθήσουν (σ.σ. τα μέλη του δικαστηρίου) την πρόταση του εισαγγελέα; Θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάτε στο παιδί σας;

Βίκυ Σταμάτη: Ευελπιστώ.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτή είναι η ελπίδα.

Δημοσιογράφος: Το παιδί σας, λέει ο εισαγγελέας, έχει τρεις ανθρώπους που το υπεραγαπούν και ουσιαστικά δεν σας χρειάζεται…

Βίκυ Σταμάτη: Το μαγικό άγγιγμα του γονέα, της μητέρας, απουσιάζει. Ο τροφοδοτικός μαστός είναι η μάνα… (στο σημείο αυτό έβαλε τα κλάματα).

Άκης Τσοχατζόπουλος: Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειωδώς ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη, σκληρότατη, εναντίον αθώων ανθρώπων.

Δημοσιογράφος: Γιατί το κάνουν;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Μην κάνουμε κουβέντα τώρα. Αυτό είναι πολιτική δίωξη. Αυτά που άκουσα σήμερα από τον εισαγγελέα βεβαιώνουν απόλυτα αυτό. Εκτελεστικό όργανο.

Δημοσιογράφος: Αντί για σας τιμωρούν την κυρία Στάματη;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτά είναι πολιτικές πράξεις…τα είδατε, τα ακούσατε; Δεν ενθουσιαστήκατε; Ήταν εδώ αυτός ο άνθρωπος; Μιλούσε εδώ για τις συνθήκες; Ή μιλούσε για άλλες καταστάσεις; Αυτά είναι μόνο μετά από εντολή..

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook