Αυτό είναι το ξενοδοχείο του Τσίπρα στη Μόσχα | Photos

αυτό-είναι-το-ξενοδοχείο-του-τσίπρα-στ-235061

ImageHandlerΤο πεντάστερο ξενοδοχείο Μετροπόλ έχει επιλέξει, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, η ελληνική αποστολή που βρίσκεται στη Μόσχα στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας, πίσω από το θέατρο Μπολσόι και σε απόσταση τριών λεπτών με τα πόδια από την Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο.

Το Μετροπόλ έχει ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα, καθώς κατασκευάστηκε το 1901 από τον αρχιτέκτονα Σάββα Μαμόντοφ, ο οποίος, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, συγκέντρωσε τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες της εποχής, με αποτέλεσμα το κτίσμα να θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα δείγματα της «ασημί περιόδου» της ρωσικής τέχνης.

Το 1917 το Μετροπόλ επιτάχθηκε από τους Μπολσεβίκους όταν μετακινήθηκαν από το Πέτρογκραντ (πρώην Αγία Πετρούπολη) στη Μόσχα και μετατράπηκε στο κέντρο της κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής όλης της Ρωσίας. Τότε, μάλιστα, αποκαλούσαν το ξενοδοχείο το Δεύτερο Σοβιέτ.

Το Μετροπόλ επαναλειτούργησε ως ξενοδοχείο το 1930 προκειμένου να φιλοξενεί τους υψηλούς προσκεκλημένους της κυβέρνησης με τις τιμές πλέον να εκκινούν από τα 250 ευρώ το απλό δωμάτιο έως τα 1.200 ευρώ για μια σουίτα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook