Αυτό είναι το νησί που προτείνει ο Καμμένος για βάση του ΝΑΤΟ

αυτό-είναι-το-νησί-που-προτείνει-ο-καμμ-251077

kammenos-nato-708Το νησί που προτείνει για να δημιουργησεί αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο υπουργός Αμυνας, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας με την υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Κριστίν Γουόρμουθ, στο αμερικανικό Πεντάγωνο, επανέλαβε ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν να κάνουν με την ελληνική οικονομία ενώ η αμερικανική πλευρά επιβεβαίωσε τη βοήθεια της στη στήριξη της Ελλάδος για την οικονομική κρίση.

Στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μέσα από τη δημιουργία νατοϊκής αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο σε συνδυασμό με την υφιστάμενη ναυτική βάση στη Σούδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική πλευρά σε πρώτη φάση αντιμετωπίζει θετικά την ελληνική πρόταση.

Όσον αφορά στην κατάσταση στα Βαλκάνια , οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις ισλαμικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να πάνε προς τη μεριά των τζιχαντιστών.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας μέσα από «τη συνεργασία με την Αίγυπτο, την Κύπρο, αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες βρίσκονται απέναντι στον ISIS, όπως είναι τα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και την επέκταση αυτού του άξονα προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία». Επισήμανε δε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσει να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ενίσχυση που ζητήθηκε αφορά σε ελικόπτερα, μέσα και ανταλλακτικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook