Αυτοί είναι οι «υπουργοί» του ΣΥΡΙΖΑ

αυτοί-είναι-οι-υπουργοί-του-συριζα-65829

tsipras omilia syrizaΤα ρέστα της παίζει η Κουμουνδούρου στις επερχόμενες διπλές κάλπες της άνοιξης για την αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές, καθώς θέλει αν δεν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές να στριμώξει στη γωνία την κυβέρνηση με μια συντριπτική ήττα, που θα την θέτει παράλληλα υπό προθεσμία.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να θέλει στα ψηφοδέλτια του στελέχη πρώτης γραμμής, ωστόσο μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν του βγαίνει καθώς συναντά την άρνηση των πρωτοκλασάτων. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ήδη «ράβουν» υπουργικά κοστούμια θεωρώντας βέβαιη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.

Από τα φαβορί για την θέση του «τσάρου» της Οικονομίας είναι ο Γιάννης Δραγασάκης. Είναι ο μόνος ίσως από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει διατελέσει υπουργός και θεωρείται από τις πιο σοβαρές και μετριοπαθείς φωνές μέσα στο κόμμα.

Άλλα ονόματα που ακούγονται έντονα για να πλαισιώσουν τον Γιάννη Δραγασάκη στο υπουργείο Οικονομικών είναι αυτά του Γιάννη Μηλιού και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης φλερτάρει περισσότερο με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Προς το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι κλίνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης ενώ για το «καυτό» υπουργείο Εργασίας ακούγεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στο Υγείας ακούγονται δύο ονόματα γιατρών, του Ηλία Μπασκόζου και του Νίκου Μανιού, ενώ με το Άμυνας φλερτάρει ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ένα ακόμη πρόσωπο που πρόσφατα επανέκαμψε στην πρώτη γραμμή η Ρένα Δούρου, η οποία έχει το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αξιοποιηθεί καθώς επίσης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ακούγεται και για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Για το Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του πανεπιστημιακού Γιώργου Κατρούγκαλου, ενώ σίγουρα θα έχει θέση στην κυβέρνηση, αν δεν κατέβει για την περιφέρεια της Αττικής, η Σοφία Σακοράφα.

Άλλωστε είναι βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αξιοποιήσει και κάποιους Πασοκογενείς, όπως τον Αλέξη Μητρόπουλο, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ίσως και τον Νίκο Κοτζιά, ενώ μάλλον σίγουρη πρέπει να θεωρείται η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

 

Πηγή newsmail

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook