Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου | Λίστα με τα ονόματά τους

αυτοί-είναι-οι-μεγαλοοφειλέτες-του-δη-621786

Δύο νέες λίστες, η πρώτη με ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και η δευτερη με 14.083 νομικά πρόσωπα που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία ή τα ασφαλιστικά Ταμεία άνω των 150.000 ευρώ αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (aade.gr).

Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις των οποίων τα ονόματα δίνονται στη δημοσιότητα εμφανίζουν οφειλές με καθυστερήσεις πληρωμών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από ένα χρόνο.

Στις λίστες δεν περιλαμβάνονται οφειλέτες στους οποίους έχει χορηγηθεί ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής υπό την προϋπόθεση ότι είναι συνεπείς με τους όρους της ρύθμισης.

Η ΑΑΔΕ ακολουθώντας τη σχετική γνωμοδότηση της αρχής προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει εξαιρέσει φυσικά πρόσωπα των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

Στην κορυφή της λίστας των φυσικών προσώπων παραμένει ο Νικόλαος Κασιμάτης, ο οποίος είχε εμπλακεί σε κύκλωμα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη πριν από δεκαπέντε χρόνια και είχε καταλήξει για την υπόθεση αυτή στην φυλακή. Η συνολική οφειλή του στη λίστα ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ!

Στην κορυφή της λίστας των νομικών προσώπων βρίσκεται εκ νέου η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με χρέη 9,4 δισ. ευρώ!

Σε ότι αφορά τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως έγγραψε το Euro2day.gr, από τα ΑΦΜ που αντιστοιχούν σε επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, 992 ΑΦΜ βρίσκονται σε οριστική διακοπή, 945 σε πτώχευση και 156 σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Δείτε τους οφειλέτες – φυσικά πρόσωπα εδώ

Δείτε τους οφειλέτες – νομικά πρόσωπα εδώ

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook