Αυτή η εταιρεία αυτοκινήτων κυριαρχεί σε πωλήσεις στις πιο πολλές χώρες του κόσμου

Η επικράτηση στην παγκόσμια μάχη των πωλήσεων είναι θέμα ουσίας αλλά και πρεστίζ και οι μονομάχοι τα τελευταία χρόνια είναι δύο: ο όμιλος της Volkswagen και αυτός της Toyota, με τον πρώτο να ξεπερνά το δεύτερο για πρώτη φορά στην ιστορία το 2016. Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι ποια μάρκα κατορθώνει να είναι πρώτη στις πιο πολλές μεμονωμένες αγορές.

Όπως αποκαλύπτει το πολύ ενδιαφέρον infographics που βλέπετε η Toyota ναι μεν τερμάτισε δεύτερη επί του συνόλου αλλά στις επιμέρους αγορές κατόρθωσε να κυριαρχήσει σε συνολικά 49 χώρες.
Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως επικρατεί σε αρκετές κρίσιμες αλλά και ανερχόμενες αγορές, όπως είναι αυτές της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και της Αυστραλίας, ενώ σε άλλες χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η πρωτιά της αποτελεί, για τους μη μυημένους, έκπληξη.

Η VW, σε αυτή την άτυπη μεν αλλά πολύ ενδιαφέρουσα κατάταξη δε, είναι δεύτερη αλλά με μεγάλη απόσταση από την κορυφή, καθώς οι πρωτιές της περιορίζονται σε μόλις 14 χώρες, οι πιο πολλές από τις οποίες είναι στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η Ελβετία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Κροατία και η Λευκορωσία κ.λπ.

Στην 3η θέση πλασάρεται η Ford η οποία διατήρησε την πρωτοκαθεδρία στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ, καθώς και στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. Στην 4η θέση ισοβαθμούν οι Renault και Skoda με πρωτιές σε 6 χώρες, ενώ ακολουθούν οι Dacia και Fiat με 5 πρώτες θέσεις.

Στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αυτή της Κίνας, επικράτησε η Wuling, ένας τοπικός κατασκευαστής, ενώ στην Ινδία και παρά τον έντονο ανταγωνισμό με τις εγχώριες εταιρείες πρώτη ήταν η Suzuki με την Marutti. Ενδιαφέρουσα είναι η επικράτηση της Hyundai, πέρα από την Νότια Κορέα και στην ανερχόμενη αγορά της Ρωσίας.

Πηγή: cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ