Αυτή είναι η ευρωπαϊκή χώρα όπου για πρώτη φορά οι άνδρες ξεπέρασαν σε αριθμό τις γυναίκες

Έστω και με βραχεία κεφαλή οι άνδρες είναι πλέον περισσότεροι από τις γυναίκες στη Σουηδία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που κρατούνται επίσημα στοιχεία στη χώρα, από το 1749.

Οι άνδρες εμφανίζονται πλέον σύμφωνα με τα στοιχεία να είναι κατά 12 χιλιάδες περισσότεροι από τις γυναίκες, την ώρα που στη Γερμανία για κάθε 100 γυναίκες αντιστοιχούν 96 άνδρες, ενώ στη Βρετανία 97. Λόγω της απουσίας πολέμων, της μείωσης εργατικών δυστυχημάτων αλλά και της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών μεταξύ των δύο φύλων η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει συνεχώς.

Στην Ε.Ε. των 28, οι γυναίκες είναι περίπου 12 εκατομμύρια περισσότερες από τους άνδρες σε έναν συνολικό πληθυσμό 500 εκατομμυρίων. Η Eurostat προβλέπει ότι η διαφορά αυτή θα μειωθεί το 2080ίσως και νωρίτερα-κάτω από το 1 εκατομμύριο.

Οι ειδικοί αποδίδουν αυτή τη μείωση της διαφοράς εκτός από τους πολέμους και την διατροφή και συνήθειες όπως το κάπνισμα, και στους μετανάστες που εργάζονται πλέον σε ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως στα ορυχεία αντί των ευρωπαίων.

Πηγή: lifo.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜαξίμου: Η ΝΔ το έβαλε στα πόδια μετά τη νέα διάταξη για offshore
Επόμενο άρθροΣτην Εντατική εργαζόμενος του δήμου Χανίων | Έπεσε από καλαθοφόρο όχημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ