Αυτή είναι η ευρωπαϊκή χώρα όπου για πρώτη φορά οι άνδρες ξεπέρασαν σε αριθμό τις γυναίκες

αυτή-είναι-η-ευρωπαϊκή-χώρα-όπου-για-πρ-376381

Έστω και με βραχεία κεφαλή οι άνδρες είναι πλέον περισσότεροι από τις γυναίκες στη Σουηδία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που κρατούνται επίσημα στοιχεία στη χώρα, από το 1749.

Οι άνδρες εμφανίζονται πλέον σύμφωνα με τα στοιχεία να είναι κατά 12 χιλιάδες περισσότεροι από τις γυναίκες, την ώρα που στη Γερμανία για κάθε 100 γυναίκες αντιστοιχούν 96 άνδρες, ενώ στη Βρετανία 97. Λόγω της απουσίας πολέμων, της μείωσης εργατικών δυστυχημάτων αλλά και της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών μεταξύ των δύο φύλων η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει συνεχώς.

Στην Ε.Ε. των 28, οι γυναίκες είναι περίπου 12 εκατομμύρια περισσότερες από τους άνδρες σε έναν συνολικό πληθυσμό 500 εκατομμυρίων. Η Eurostat προβλέπει ότι η διαφορά αυτή θα μειωθεί το 2080ίσως και νωρίτερα-κάτω από το 1 εκατομμύριο.

Οι ειδικοί αποδίδουν αυτή τη μείωση της διαφοράς εκτός από τους πολέμους και την διατροφή και συνήθειες όπως το κάπνισμα, και στους μετανάστες που εργάζονται πλέον σε ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως στα ορυχεία αντί των ευρωπαίων.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook