Αυτές είναι οι δραστηριότητες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για αυτή την εβδομάδα

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια και αυτή την εβδομάδα, συνέχισε δυναμικά το έργο της, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες για την λειτουργία Κατ’ οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών ασθενειών, προχώρησε σε δωρεάν εξετάσεις Τεστ ΠΑΠ ενώ ορκίστηκε οδοντίατρος και αγροτικός γιατρός στα Κέντρα Υγείας Περάματος και Αγίας Φωτεινής.

Αναλυτικότερα:

– Στα πλαίσια προληπτικής ιατρικής ξεκίνησε δωρεάν εξέταση ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο Γ.Ν.-Κ.Υ Νεαπόλεως. Στάλθηκε ενημερωτικό υλικό για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών της Νεαπόλεως και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να προγραμματίσουν την έγκαιρη και περιοδική εξέταση ΤΕΣΤ ΠΑΠ.

– Ορκίστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία ένα επικουρικός Οδοντίατρος στο Κ.Υ. Περάματος και ένας αγροτικός ιατρός στο Κ.Υ. Αγίας Φωτεινής. Ο Αγροτικός ιατρός επειδή είναι ειδικευμένος Ουρολόγος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ουρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

– Την Τετάρτη 12/10 συνεδρίασε η επιτροπή η οποία συστάθηκε από την 7η Υ.ΠΕ., με σκοπό τη διερεύνηση των νομικών και τεχνικών θεμάτων που αφορούν στην παραγωγή υγρού οξυγόνου στα Νοσοκομεία της Κρήτης. Η παραγωγή οξυγόνου αποτελεί ένα πρωτεύον σχέδιο της 7ης ΥΠΕ , η υλοποίηση του οποίου θα μπορέσει να διασφαλίσει από τη μια την αυτονομία των Νοσοκομείων και των Κ.Υ. σε ότι αφορά τις ανάγκες τους σε οξυγόνο και από την άλλη στην εξοικονόμηση πόρων.

– Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την λειτουργία της Κατ οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών ασθενών. Η έναρξη ένταξης ασθενών στο πρόγραμμα θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ