Αυτά είναι… Ο Ολάντ διόρισε την ερωμένη του στο υπουργείο Πολιτισμού

gagie

Το όνομα της Ζουλί Γκαγιέ και ο διορισμός της στο σάιτ της Villa Medicis

Η απίστευτη πληροφορία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Canard enchaîné, σήμερα, 15 Ιανουαρίου. Η ηθοποιός Ζουλί Γκαγιέ διορίστηκε σε δ.σ. εταιρείας του υπουργείου Πολιτισμού. «Δεν θα κάνω δεκτό τον διορισμό της» δηλώνει η υπουργός Πολιτισμού, η οποία δηλώνει άγνοια για την απόφαση.

Η Γκαγιέ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διορίστηκε μέλος επιτροπής κριτών στην εταιρεία Villa Medicis, μαζί με άλλες 3 προσωπικότητες. Η εν λόγω επιτροπή θα κρίνει το δικαίωμα των καλλιτεχνών να διαμένουν στην villa Medicis.
Ωστόσο, η υπουργός Πολιτισμού Aurelie Filippetti αρνήθηκε το γεγονός. Ο διευθυντής του γραφείου της επικοινώνησε με την εφημερίδα Le Monde και εξήγησε ότι «η υπουργός δεν αποφάσισε τίποτα και δεν γνώριζε τίποτα για τον διορισμό της Ζουλί Γκαγιέ. Ο διορισμός της έγινε μετά από πρόταση του προέδρου της Villa Medicis ο οποίος έκανε τη λίστα με τα 4 πρόσωπα και η υπουργός θα αποφασίσει για τη συνέχεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Le Monde, η υπουργός Πολιτισμού δεν θα υπογράψει τα ονόματα. Δήλωσε μάλιστα «δεν θα λάβω υπόψιν την πρόταση του προέδρου της Villa Medicis που τοποθετεί την Ζουλί Γκαγιέ στην επιτροπή. Η πορεία της Γκαγιέ ως ηθοποιός και παραγωγός δικαιολογεί απόλυτα την τοποθέτησή της, η οποία σημειώνω ότι είναι εθελοντική, αλλά μετά τα πρόσφατα γεγονότα δεν θα την τοποθετήσω».
Tι κάνουν οι καλλιτέχνες στην Villa Medicis

Η Γαλλία έχει υπογράψει σύμβαση με την Villa Medicis, η οποία βρίσκεται στη Ρώμη, για να φιλοξενεί καλλιτέχνες. Διαμένουν εκεί μερικούς μήνες -μετά από πολύ αυστηρή επιλογή-, ανταλλάσσουν εμπειρίες και φιλοτεχνούν έργα.

Πηγή: layout.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΙσόβια στον κρεοπώλη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία
Επόμενο άρθροΣώος ο Καραμολέγκος | Συνέλαβαν και δεύτερο δράστη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ