Από τη Σητεία στην Αφρική με αεροπλάνα … αντίκες !

από-τη-σητεία-στην-αφρική-με-αεροπλάνα-441417

Το αεροδρόμιο της Σητείας θα αποτελέσει την αφετηρία ενός μοναδικού ταξιδιού στους αιθέρες το επόμενο διάστημα! Στις 12 Νοεμβρίου από τη Σητεία θα δοθεί η εκκίνηση μιας πτήσης που θα καταλήξει στη Νότια Αφρική. Στο ταξίδι συμμετέχουν 12 ομάδες, μέσα σε δικινητήρια αεροπλάνα αντίκες, που θα διανύσουν 8.000 μίλια!

Μάλιστα σύμφωνα με τους διοργανωτές θα είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά δικινητήρια θα διανύσουν μία τέτοια απόσταση, ενώ θα είναι και η πρώτη ομάδα που έχει αποκτήσει άδεια για να προσγειωθεί στις αρχαίες πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, εδώ και 50 χρόνια.

Η επιλογή της Σητείας και του αεροδρομίου κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η επιλογή έγινε από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αφού πολλοί από τους πιλότους των παλαιών αυτών αεροσκαφών- όπως και τα ίδια τα αεροσκάφη -είχαν επισκεφτεί την περιοχή της Σητείας πριν αρκετά χρόνια.

Η εξυπηρέτηση και η άριστη συνεργασία με το αεροδρόμιο της Σητείας, η τοπική φιλοξενία ήταν παράγοντες, που -όπως φαίνεται- όχι μόνο εκτίμησαν ιδιαίτερα, αλλά και στάθηκαν η αιτία να επιλεγεί σε αυτό το εντυπωσιακό εγχείρημα η Σητεία ως αφετηρία!

Πηγή: anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook