Απόφοιτη μηνύει το πανεπιστήμιό της γιατί το πτυχίο δεν τη βοήθησε επαγγελματικά

απόφοιτη-μηνύει-το-πανεπιστήμιό-της-γ-663918

Μια πρώην φοιτήτρια πηγαίνει το πανεπιστήμιο όπου σπούδασε στα δικαστήρια, ισχυριζόμενη πως τα δύο χρόνια που πέρασε εκεί δεν της άφησαν τίποτα παρά ένα «πτυχίο Μίκι Μαούς» που δεν τη βοήθησε καθόλου στην καριέρα της, παρά το άριστα που έγραφε πάνω.

Κι έτσι η Pok Wong ζητά τώρα από το Anglia Ruskin University αποζημίωση μεγαλύτερη των 60.000 λιρών, βλέποντας απάτη πίσω από τις διακηρύξεις του πανεπιστημίου για «ποιοτική εκπαίδευση και προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης μετά την αποφοίτηση».

Αυτά είπε στην εφημερίδα «The Sunday Telegraph» για την ομολογουμένως περίεργη ιστορία, που μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει δεδικασμένο για το πώς παρουσιάζουν και διαφημίζουν τα πανεπιστήμια τα πτυχία τους. Φοιτητές εξάλλου που επενδύουν αρκετές χιλιάδες λίρες τον χρόνο για ένα ανώτατο χαρτί απαιτούν καλύτερες θέσεις εργασίας για να πιάνουν τόπο τα λεφτά τους.

shutterstock306770879

Η Wong λέει πως μετακόμισε από το Χονγκ Κονγκ για να σπουδάσει στο εν λόγω πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, καθώς την κέρδισε το διαφημιστικό του φυλλάδιο. Μόνο που το πανεπιστήμιο δεν τήρησε την υπόσχεσή του, γι’ αυτό και το τρέχει τώρα στα λονδρέζικα δικαστήρια. «Το πτυχίο δεν παίζει κανέναν ρόλο και δεν σε βοηθά να εξασφαλίσεις μια καλή δουλειά με προοπτικές», υποστηρίζει και καλεί κι άλλους απόφοιτους να μιμηθούν το παράδειγμά της. «Παρά το γεγονός ότι αποφοίτησα με άριστα το 2013, δεν ήταν παρά ένα πτυχίο Μίκι Μάους».

Το Anglia Ruskin University κατατάσσεται στον διεθνή δείκτη αξιολόγησης πανεπιστημίων «Time Higher Education World University Rankings» στην 301η-350η θέση παγκοσμίως για το 2018. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε στον «Independent»: «Ξέρουμε καλά τους ισχυρισμούς της πρώην φοιτήτριάς μας και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας στη δίκη»…

Η Ρυθμιστική Αρχή Διαφήμισης της Αγγλίας έχει προειδοποιήσει πάντως τα βρετανικά πανεπιστήμια να μη γράφουν υπερβολές στα φυλλάδιά τους, αναγκάζοντας πέρυσι έξι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας να αφαιρέσουν ισχυρισμούς που κρίθηκαν εξεζητημένοι…

newsbeast.gr

One thought on “Απόφοιτη μηνύει το πανεπιστήμιό της γιατί το πτυχίο δεν τη βοήθησε επαγγελματικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook