Αποχωρούν οι Ρώσοι από τις αποκρατικοποιήσεις | Αμηχανία στην κυβέρνηση!

αποχωρούν-οι-ρώσοι-από-τις-αποκρατικο-69229

depaΉταν το χειρότερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή η Ευρώπη στην Ελλάδα. Η απόφαση των Ρώσων να κάνουν πίσω από την διεκδίκηση της ελληνικής εταιρείας φυσικού αερίου, έκοψε τα πόδια στο Μέγαρο Μαξίμου και γέμισε αγωνία τους πολίτες για το τι θα σημάνει αυτό.

Μετά το πρώτο μούδιασμα, κυβερνητικά στελέχη απέδωσαν την ρωσική υποχώρηση σε πιέσεις που έλαβε η Gazprom από την Κομισιόν ότι θα βάλει βέτο στην εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Επιμένουν πάντως ότι τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δεν περίμεναν με τίποτα αυτή την εξέλιξη!

Μέχρι την τελευταία στιγμή λάμβαναν διαβεβαιώσεις ότι και προσφορά θα υπήρχε και μάλιστα και το τίμημα θα ήταν υψηλό.

Πάντως, οικονομικοί παράγοντες λένε από την άλλη ότι ήταν ανεπίτρεπτο να μην γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι πάντα υπήρχε το ενδεχόμενο η Κομισιόν να βάλει βέτο σε τυχόν εξαγορά της ΔΕΠΑ, του ελληνικού δηλαδή κρατικού μονοπωλίου φυσικού αερίου, από τον βασικό του προμηθευτή, δηλαδή τη Gazprom.

Τώρα, το θέμα είναι οτι εκτός από τον ανύπαρκτο υποψήφιο αγοραστή η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να μπαλώσει την τρύπα των 2,6 δις ευρώ, αφού υπολόγιζαν σε αυτό το έσοδο από την αποκρατικοποίηση.

Τελικά το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, στο διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ, από την αζέρικη Socar. Η άλλη ρωσική εταιρεία, Sintez δεν κατέθεσε προσφορά.

Πηγή: newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook