“Απομακρύνουν αμάχους” από το Μάλεμε | Δείτε στιγμιότυπα από την πολυεθνική άσκηση στα Χανιά | Photos+Video

Με τη συμμετοχή συμμαχικών δυνάμεων από την Βρετανία, την Τουρκία, την Βουλγαρία και του Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) της Πολυεθνικής άσκησης τύπου INVITEX στο πλαίσιο της γενικευμένης πολυμερούς άσκησης “ΝΗΡΗΙΣ 2017”.

Στο στρατόπεδο του Μάλεμε συγκεντρώθηκαν από νωρίς οι ακόλουθοι Άμυνας από Ισπανία, Ιταλία και Βρετανία, ενώ την άσκηση παρακολούθησε και η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στη χώρα μας Κέιτ Σμίθ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει την απομάκρυνση αμάχων και συγκεκριμένα εργαζομένων στο διπλωματικό σώμα, από το πεδίο της μάχης με συμμετοχή συμμαχικών δυνάμεων, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιθεση από εχθρικές δυνάμεις.

Στο σημείο βρέθηκαν και οι επικεφαλής του Γ.Ε.Στρατού, του Γ.Ε.Ναυτικού και του Γ.Ε.Αεροπορίας, για την επιθεώρηση της διαδικασίας.

Σημειώνεται πως με την ολοκλήρωση της άσκησης οι αρχηγοί, των τριών όπλων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) στο πλαίσιο της Άσκησης «ΝΗΡΗΙΣ 2017», στη θαλάσσια περιοχή Μάλεμε Χανίων, ν. Κρήτης (δείτε ΕΔΩ) […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ