Αποκλειστικές φωτογραφίες: Αυτό είναι το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στα Χανιά με τη συνοδεία F16 υπό την απειλή βόμβας

αποκλειστικές-φωτογραφίες-αυτό-είνα-726905

Αποκλειστικά στιγμιότυπα από το αεροσκάφος της Condor Airlines που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Χανίων μετά την απειλή για βόμβα, παρουσιάζει το zarpanews.gr

To αεροσκάφος  τύπου Boeing 753 (757-300) προσγειώθηκε στις 20:47 με τη συνοδεία μαχητικών F-16, στο αεροδρόμιο του Ακρωτηρίου από τη μεριά του στρατιωτικής βάσης στο Μουζουρά. Καλά στην υγειά τους οι επιβάτες – Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί ξημερώματα καθώς πρέπει να ελεγχθούν και όλες οι αποσκευές.

Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του zarpanews.gr, το σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που με τη συνδρομή και της Αμερικανικής Βάσης αλλά και των αρχών είναι έτοιμοι να ξεψαχνίσουν το αεροπλάνο της Condor, ενώ οι επιβάτες -όλοι καλά στην υγεία τους- απομακρύνονται με λεωφορεία.Προκειται για αεροσκάφος της Condor Airlines που εκτελούσε πτήση από την Χουργκάντα της Αιγύπτου για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όταν πληροφορίες για ύπαρξη βόμβας, το “έστειλαν” για αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο

Μετά την εκκένωση, το αεροσκάφος ελέγχεται από ειδικούς πυροτεχνουργούς. Ωστόσο, παρότι η εκκένωση ολοκληρώθηκε πριν τις 10, ο έλεγχος, βάσει του πρωτοκόλλου, ξεκίνησε μετά τις 23:23, ώρα προγραμματισμένης άφιξης του αεροσκάφους στο Ντίσελντορφ, για λόγους ασφαλείας.
Στις 20:30 περίπου, στο αεροδρόμιο σήμανε γενικός συναγερμός και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο για την διαχείριση τέτοιων περιστατικών.

Στο σημείο βρίσκονται και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την διοίκηση του αεροδρομίου, υπάρχει ειδικό σχέδιο διαχείρισης τέτοιων περιστατικών ενώ το τελευταίο δίμηνο έχει πραγματοποιηθεί και σχετική άσκηση.

Το χρονικό

Κατα τη διάρκεια της πτήσης ενώ το αεροσκάφος πετούσε στη Μεσόγειο εντοπίστηκε απειλητικό μήνυμα για βόμβα στην τουαλέτα. Στη συνέχεια ο πιλότος ειδοποιήθηκε ότι η αναγκαστική προσγείωση θα γινόταν στα Χανιά. Κανονικά το αεροσκάφος επρόκειτο να φτάσει στο Ντίσελντορφ στις 23:23.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook