Αποκλείει την εκεχειρία το Ισραήλ | Πνίγεται στο αίμα η Γάζα

αποκλείει-την-εκεχειρία-το-ισραήλ-πνί-158460

Κορυφώνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, την ώρα που οι νεκροί στη Γάζα ξεπερνούν τους 600 και οι τραυματίες τους 3.700. Το Ισραήλ ωστόσο αποκλείει την επίτευξη συμφωνίας στην παρούσα φάση, τονίζοντας ότι η χερσαία επέμβαση είναι «αναπόφευκτο» να συνεχιστεί.

Βίντεο-σοκ από τη Γάζα

Ματαιώνονται οι πτήσεις προς το Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν βρίσκονται στην Αίγυπτο και συμμετέχουν σε διαβουλεύσεις για εκεχειρία. Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση το πρωί, ενώ ο Μπαν είχε αργότερα τετ α τετ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συνάντηση Μπαν Κι Μουν – Νετανιάχου

Πνίγεται στο αίμα η Γάζα

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι στο Κάιρο, ο Τζον Κέρι ανέφερε ότι η πρόταση που έχει καταθέσει η αιγυπτιακή πλευρά αποτελεί τη βάση για μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι η Χαμάς θα πρέπει να λάβει μία πολύ σημαντική απόφαση, η οποία θα έχει τεράστιες συνέπειες για τους κατοίκους της Γάζας.

Πάντως, σε συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. «Δεν υπάρχει η επιλογή της εκεχειρίας. Η συνέχιση της επιχείρησης είναι αναπόφευκτη. Η Χαμάς δεν είναι καν κοντά σε μία συμφωνία για κατάπαυση του πυρός», είπε.

Αγνοείται Ισραηλινός στρατιώτης

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης αγνοείται στη Γάζα. Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η διαδικασία ταυτοποίησης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», ωστόσο άλλες πηγές που επικαλούνται τα διεθνή δίκτυα τονίζουν ότι ο στρατιώτης ενδέχεται να είναι νεκρός.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επαληθευτεί, θα είναι ο έβδομος στρατιώτης που έχασε τη ζωή του το Σάββατο στην περιοχή Σατζάιγια το Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν ισχυριστεί την Κυριακή ότι κρατούν όμηρο έναν Ισραηλινό στρατιώτη.

Επίθεση σε δημοσιογράφο

Επίθεση από έναν Ισραηλινό δέχθηκε ένας δημοσιογράφος της αραβικής έκδοσης του BBC, την στιγμή που βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση και ενημέρωνε σε περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

real.gr

gaza1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook