Αποκαλυπτήρια για το μνημείο πεσόντων στη Σκάφη Σελίνου

αποκαλυπτήρια-για-το-μνημείο-πεσόντω-738068

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στην Σκάφη Ανατολικού Σελίνου τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων από τον Δήμαρχο Καντάνου- Σελίνου Αντώνιο Περράκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκάφης Νικόλαο Τωμαδάκη και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάφης Μιχάλη Τωμαδάκη.

Το Μνημείο Πεσόντων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ντόπια υλικά (πέτρα Σελίνου) και αναφέρει τα ονόματα των Πεσόντων που κατάγονταν από την περιοχή της Σκάφης κατά τις Κρητικές Επαναστάσεις 1900-1922, 1940-1945 και Κύπρος 1974.

Στην τελετή παραβρέθηκαν η Βουλευτής Χανίων κυρία Ευαγγελία Βαγιωνάκη, σαν εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Καλογερής, ο Ιωάννης Μαραγκάκης Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καντάνου-Σελίνου Στυλιανή Αλφιέρη και Νικόλαος Φιωτοδημητράκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, οικογένειες των Πεσόντων και πλήθος κόσμου.

Η τελετή ξεκίνησε με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων, το προσκλητήριο νεκρών, η κατάθεση στεφάνων, η ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάφης και η ομιλία του κυρίου Ευτυχίου Γναφάκη τέως Εκπαιδευτικού.

Ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Σελίνου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Αν. Σελίνου «Το Ψηλάφι» τραγούδησαν ριζίτικο τραγούδι.

Μετά το τέλος της τελετής προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα από τον

Πολιτιστικό Σύλλογος Σκάφης, στον χώρο του πρώην Δημοτικού σχολείου.

zarpanew.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook