«Απασφάλισε» ο Ερντογάν: Απειλές προς όλους για τα ενεργειακά

απασφάλισε-ο-ερντογάν-απειλές-προς-763626

Με απειλές προς όλους και προς όλα συνόδευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το ναύσταθμο της Κωνσταντινούπολης την τελετή παράδοσης ενός ακόμη σκάφους στο τούρκικο Πολεμικό Ναυτικό.

Με το γνωστό του ύφος, ο Ερντογάν δήλωσε ότι  «δεν θα επιτρέψουμε εκμετάλλευση φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο που θα αποκλείει την Τουρκία και «ΤΔΒΚ» (σ.σ. τα κατεχόμενα). Εκείνοι που νόμιζαν ότι μπορούν να παρακάμψουν την Τουρκία στο Αιγαίο η στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισαν να καταλαβαίνουν το λάθος τους»

Ο Τούρκος πρόεδρος που επεσήμανε την σημασία της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, με το βλέμμα στραμμένο και πάλι στην Ελλάδα και στην Κύπρο επανέλαβε και πάλι ότι η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού αποτελεί πάγιο στόχο της χώρας:

«Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις εναντίον δικαιωμάτων και εδαφών άλλων χωρών», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει ότι  «αυτά που ζήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο ανέδειξαν την ανάγκη να είναι ισχυρή η Τουρκία και να είναι δυνατό το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να χάσει την ισχύ της στην Θάλασσα».

Μάλιστα, με σκιαιό ύφος ο Ερντογάν σημείωσε ότι «κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή»

Όπως αναφέρει το τουρκικό ntv μεταξύ άλλων ο Ερντογάν δήλωσε πως «όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργήσουν ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κάνουν ένα τεράστιο λάθος».

Πληροφορίες: NTV/Liberal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook