Απίστευτο! Ρομπότ βοηθά στη γέννηση ενός μωρού | Video

απίστευτο-ρομπότ-βοηθά-στη-γέννηση-εν-396191

Ένα ρομπότ θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί στο μαιευτήριο κοντά σας για να βοηθήσει στη διαδικασία του τοκετού.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς ένα ρομπότ δεν θα αναλάβει τη δουλειά του μαιευτήρα σας κυριολεκτικά, ούτε θα πιάνει το μωρό σας ή εσάς την ίδια.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ερευνητές από το MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, έχουν εκπαιδεύσει-προγραμματίσει ρομπότ να λαμβάνουν αποφάσεις για τον όλο προγραμματισμό του τοκετού σε ένα μαιευτήριο, όπως αναφέρει η αμερικανική έκδοση του CNN Money.

Οι ερευνητές πειραματίζονται για να δουν αν το ρομπότ Nao μπορεί να εκπαιδεύεται ως υπεύθυνο για να αναθέτει σε άλλους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες τη φροντίδα των ασθενών. Επειδή αυτή η εργασία απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Όπως για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο θα αναθέτει τους ασθενείς σε ειδικούς νοσηλευτές, να παρακολουθεί τα χρονοδιαγράμματα των διαλειμμάτων των, τη διαθεσιμότητα του καθενός και άλλα πολλά.

Οι ερευνητές προγραμμάτισαν το ρομπότ στο Beth Israel Deaconess Medical Center στη Βοστόνη, και με ένα ποσοστό ακριβείας 90% μπορούσε να διαχειριστεί ταυτόχρονα 10 νοσοκόμες, 20 ασθενείς και 20 δωμάτια ασθενών την ίδια στιγμή. Αυτό το είδος της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να αποδειχθεί αποτελεσματικό στην εκπαίδευση νέων νοσηλευτών, που θα καλούνταν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην αίθουσα τοκετού.

Όσον αφορά την αντικατάσταση της καθημερινής λήψης αποφάσεων των ανθρώπων στην πραγματική ζωή και εν ώρα εργασίας; Εδώ στο Mothersblog, σκεφτόμαστε ότι για να αφήσουμε ένα ρομπότ να πάρει αποφάσεις, θα πρέπει το ποσοστό ακριβείας του να είναι ακόμη πιο υψηλό. Αλήθεια, εσείς τι πιστεύετε; Αφήστε τα σχόλιά σας στην παρακάτω φόρμα που ακολουθεί.

Δείτε ένα ρομπότ Nao σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook