Απίστευτο… Περιοχές στα Χανιά χωρίς νερό κάθε βράδυ και η ΔΕΥΑΧ κρατά κρυφή τη βλάβη

απίστευτο-περιοχές-στα-χανιά-χωρίς-ν-713295

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η στρατηγική της ΔΕΥΑΧ να μην δημοσιοποιεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις ποσότητες του διαθέσιμου νερού στα Χανιά που έχει ως αποτέλεσμα εδώ και πολλές ημέρες, εκατοντάδες νοικοκυριά να μένουν χωρίς καθόλου ή με ελάχιστη πίεση νερού τα βράδια.

Πρόκειται για τις περιοχές του Βαμβακόπουλου, των Νεροκούρου, Μουρνιών και Τσικαλαριών, που όπως καταγγέλλουν κάτοικοι στο zarpanews.gr εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, τις νύχτες, το νερό «κόβεται» με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να πλυθούν.

Σε επικοινωνία μας με τους αρμόδιους, «ανακαλύψαμε» πως εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει σοβαρή μηχανολογική βλάβη σε αντλιοστάσιο του ΟΑΚ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να δίνει πολύ μικρότερη ποσότητα νερού στην ΔΕΥΑΧ.

Στη συνέχεια η ΔΕΥΑΧ που ασκεί την πολιτική της διαχείρισης του νερού, δίνοντας προτεραιότητα στο Ακρωτήρι -λόγω αυξημένων τουριστικών αναγκών αεροδρομίου- ελαχιστοποιεί τη ροή προς τις παραπάνω περιοχές.

Αποτέλεσμα; Εργαζόμενοι που γυρνούν στο σπίτι τους αργά τη νύχτα -επίσης λόγω… τουριστικών αναγκών- να μην μπορούν να κάνουν ούτε ένα μπάνιο.

Και όλα αυτά, χωρίς να έχει υπάρξει η στοιχειώδης και επιβεβλημένη ενημέρωση προς τους πολίτες ώστε να κάνουν την δική τους διαχείριση, μια που οι προτεραιότητες της ΔΕΥΑΧ είναι σε άλλη κατεύθυνση…

Πάντως, όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Φώτης Καζάσης, η πλήρης αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται εντός 10 ημερών ενώ παράλληλα εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι για να περιοριστεί στο ελάχιστο το πρόβλημα έως τότε.

zarpanews.gr

One thought on “Απίστευτο… Περιοχές στα Χανιά χωρίς νερό κάθε βράδυ και η ΔΕΥΑΧ κρατά κρυφή τη βλάβη

  1. Στις περιοχές είναι και τα Περιβολια όπου το νερό κοβόταν κ την διάρκεια της ημέρας!

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook