Απάντηση στην επιστολή της Σοφίας Μαλανδράκη από το Σύλλογο Καθηγητών του 4ου Γυμνασίου Χανίων

απάντηση-στην-επιστολή-της-σοφίας-μαλ-468406

Απάντηση στην επιστολή της προέδρου της Ένωσης Γονέων Χανίων Σοφίας Μαλανδράκη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)έστειλε ο Σύλλογος Καθηγητών του 4ου Γυμνασίου Χανίων, μέσα από ανακοίνωσή του. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκφράζει και τις δικές του απόψεις σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα των Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Καθηγητών του 4ου Γυμνασίου Χανίων αναφέρει:

» Κάποιες δεύτερες σκέψεις και επισημάνσεις στην επιστολή της Προέδρου της Ένωσης Γονέων Ν Χανίων, κ Μαλανδράκη.

1) Αναφέρατε στην επιστολή σας ότι αναδείξατε το θέμα της διπλοβάρδιας

του 3ου , 4ου Γυμνασίου. Απαντάμε ότι το πρόβλημα της διπλοβάρδιας επιλύθηκε χωρίς την συμβολή της Ε.Γ.Ν. Χανίων, αλλά χάρη στις πιέσεις που άσκησαν οι σύλλογοι καθηγητών, οι σύλλογοι γονέων και οι μαθητές του 3ου και 4ου Γυμνασίου (δημοσιεύσεις και συλλαλητήρια …)

2) Η κατανομή των μαθητών των δημοτικών στα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2016-7 εξασφάλισε για το 1ο γυμνάσιο ικανοποιητικό αριθμό μαθητών στην Α γυμνασίου. Το γιατί και σε ποια σχολεία μεταγράφηκαν πολλοί από αυτούς, είναι φαινόμενο που πρέπει να διερευνηθεί από το 1ο Γυμνάσιο. Το 4ο Γυμνάσιο δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μείωση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου (δεν πήραμε μαθητές με μεταγραφή από την Α τάξη του 1ου Γυμνασίου)

3) Το γεγονός ότι, όπως αναφέρετε ,η ενημέρωση σας για το θέμα της μεσοτοιχίας έγινε από γονέα και όχι θεσμικά, είναι πρόβλημα της ένωσης γονέων και του τρόπου που προσεγγίζει τα προβλήματα των σχολείων.

4) Η λύση της μεσοτοιχίας προκρίθηκε μέσα από μία σειρά προτάσεων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου και αυτές έχουν κατατεθεί γραπτά στην ΔΔΕ Χανίων και στο Δήμο Χανίων ήδη από τον Ιούλιο.

Απαντώντας στα ερωτήματά σας διευκρινίζουμε ότι : οι εγγραφές των μαθητών των δημοτικών στην Α τάξη των Γυμνασίων γίνονται με την αποστολή των απολυτηρίων τους στα Γυμνάσια. Το γυμνάσιο μας γνώριζε από τον Ιούνιο τον αριθμό των μαθητών που θα υποδεχόταν.

Γι αυτό, μαζί με το σύλλογο γονέων πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τον Προϊστάμενο στης ΔΔΕ ν. Χανιών και τον αρμόδιο για θέματα παιδείας του δήμου και καταθέσαμε προτάσεις για λύση του προβλήματος της στέγασης του επιπλέον τμήματος.

Επομένως, η επιπλέον αίθουσα δεν ζητήθηκε μετά την έναρξη του σχολικού έτους και εσείς έπρεπε να είστε ενήμεροι από το καλοκαίρι.

Οι γονείς ήταν ενήμεροι για τον τρόπο λειτουργίας του ενός τιμήματος . Παρόλα αυτά κανείς δεν ζήτησε μετεγγραφή του παιδιού του και προς τιμήν τους παρέμειναν και διεκδίκησαν μια καλύτερη λύση.

Ως προς τον καταλογισμό ευθυνών στον οποίο αναφέρεστε. Ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν σε αυτούς που χαράζουν την πολιτική στη σχολική στέγη , μέρος των όποιων είναι και η ένωση γονέων και όχι σε διευθυντές και συλλόγους , όπως υπαινίσσεστε.

Με πικρία λοιπόν διαπιστώνουμε ότι η Ένωση Γονέων δεν έδειξε την ίδια ενόχληση και ευαισθησία, αντίθετα τήρησε σιγήν ιχθύος , όταν σε άλλα σχολεία στήνονταν κοντέινερ.

Στην περίπτωση του 4ου Γυμνασίου, κάθε πρόταση και κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος στέγασης ή απορριπτόταν χωρίς πειστική τεκμηρίωση ή υπονομεύονταν . Γιατί άραγε λύσεις που βρίσκονταν για άλλα σχολεία δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν μόνο στο δικό μας σχολείο.

Ζητάτε ανακατανομή των μαθητών. Όμως, όπως αναφέρθηκε ήδη, και η τωρινή κατανομή 2016-17 κατευθύνει στο 1ο Γυμνάσιο αρκετούς μαθητές για την διατήρηση της δύναμης του. Και με ποιον στόχο να γίνει η ανακατανομή; Την πλήρωση κενών αιθουσών; Το θέμα είναι αποκλειστικά ποσοτικό; Οι μαθητές είναι αριθμοί; Η φοίτησή τους κοντά στην κατοικία τους δεν είναι σημαντικό θέμα για τις οικογένειες;

Καταλήγοντας, επισημαίνουμε ότι η Ένωση Γονέων έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα από τους εμπλεκόμενους και όχι να τους εγκαλεί και να αναζητά ευθύνες.

Ο Σύλλογος Καθηγητών

4ου Γυμνασίου Χανίων »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook