Αντώνης Μπαλωμενάκης: Τον Δεκέμβριο το πόρισμα για τα δάνεια στα ΜΜΕ

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια προς μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη  Μπαλωμενάκη. Ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαρτύρων και επομένως, γεγονός που σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα το πρίσμα θα είναι έτοιμο.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει «ένας βαθμός συναίνεσης» μεταξύ των κομμάτων, καθώς υπάρχουν «μερικές περιπτώσεις που δεν αφήνουν περιθώρια στρεψοδικίας».

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο οποίος αντικατέστησε τον Σωκράτη Φάμελο, που υπουργοποιήθηκε, στην προεδρία της Επιτροπής, σχολίασε ότι μέχρι πρότινος, υπήρχε μία αίσθηση παντοδυναμίας και αιωνιότητας, η οποία χαρακτήριζε τα κόμματα εξουσίας και τα μέσα ενημέρωσης. Αποτέλεσμα αυτής της αίσθησης, συνέχισε, είναι 1,5 δισ. ευρώ να παραμένουν απλήρωτα.

Ωστόσο, απέφυγε να προκαταλάβει το πόρισμα και να εκφράσει εκτιμήσεις, διευκρινίζοντας ότι πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές, ευθύνες θα συναχθούν, αφού πρώτα αξιολογηθούν οι 20.000 σελίδες πρακτικών, μαζί με τα 60.000 συνοδευτικά έγγραφα που διαθέτει η Επιτροπή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ