»Ανταρσία στα Χανιά»: Όχι στην μεταφορά του 2ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στις Στέρνες

ανταρσία-στα-χανιά-όχι-στην-μεταφορ-359765

Την αντίθεση της στην μεταφορά του 2ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου από την παλιά πόλη στις Στέρνες, εκφράζει με ανακοίνωση της η »Ανταρσία στα Χανιά».

Ειδικότερα, στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

»Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά του 2ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στις Στέρνες, από το κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ, στο Αγροκήπιο, όπου στεγάζονταν μέχρι τώρα, αποτελεί παράγοντα αποκλεισμού από το αγαθό της εκπαίδευσης πολλών παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Στερεί από τις οικογένειές τους τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης πρόσβασης στις δομές του σχολείου προσθέτοντας ένα ακόμη εμπόδιο στο Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι, προσπαθώντας να δώσουν στα παιδιά τους αυτό που τους αξίζει.

Είναι μια άδικη απόφαση που έρχεται να προστεθεί στις πολιτικές διάλυσης της Ειδικής Αγωγής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια τόσο αυτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και ειδικό προσωπικό έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την υποχρηματοδότηση, τις περικοπές, την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και την έλλειψη οποιουδήποτε ουσιαστικού δημόσιου σχεδιασμού για την ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στη κοινωνία.

Πολλά από τα παιδιά των συγκεκριμένων σχολείων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και γι’ αυτό είναι αναγκαίο η οποιαδήποτε δομή να βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο.

Η μεταφορά των σχολείων στις Στέρνες δυσχεραίνει την όποια πιθανή μεταφορά στο νοσοκομείο Χανίων. Αναγκάζει παιδιά και προσωπικό να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ατομικές θεραπείες που ως τώρα γίνονταν στην ΕΛΕΠΑΠ. Περιορίζει τις δυνατότητες οργανωμένων επισκέψεων των παιδιών στην πόλη καθώς οι γονείς θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν περισσότερα χρήματα για τη πραγματοποίηση τους. Συντείνει σε μια έμμεση ασυλοποίηση των σχολείων.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οποιασδήποτε πολιτικής για τη σχολική στέγη από την πλευρά του Δήμου Χανίων. Αντί να υπάρξει μέριμνα για να βρεθούν κατάλληλα κτήρια, οικόπεδα και πόροι έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης, που στα Χανιά είναι οξύτατο, προσανατολίζονται εδώ και δύο χρόνια σε προσπάθειες «επίλυσης» του προβλήματος καταφεύγοντας σε παλιές και αποτυχημένες λύσεις όπως αυτές των ΣΔΙΤ και οι οποίες δεν έχουν κανένα απολύτως πρακτικό αντίκρισμα.

Τασσόμαστε με το αίτημα του προσωπικού και των γονέων του 2ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Χανίων για τη μη μεταφορά τους στις Στέρνες. Ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να αλλάξει την απόφασή της».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook