Ανταλλαγή του ελληνικού χρέους με το προσφυγικό προτείνουν οι Financial Times

ανταλλαγή-του-ελληνικού-χρέους-με-το-π-266605

Την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους με το… προσφυγικό πρόβλημα προτείνουν οι Financial Times, σε άρθρο – γνώμης, το οποίο φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας.

metanasteutikes-roes-pros-tin-ellada-kai-tin-italia-2015-2016

Το δημοσίευμα προκρίνει ως λύση για τις δύο παράλληλες ευρωπαϊκές κρίσεις – ελληνική και προσφυγική – τη μεγάλη διαγραφή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας ως αντάλλαγμα στη συνεισφορά της Αθήνας στην ανακοπή των μεταναστευτικών ροών προς την βόρεια Ευρώπη.

Παράλληλα, προτείνει την άμεση εκταμίευση πρόσθετης βοήθειας προς την Ελλάδα, προκειμένου η τελευταία να προωθήσει την προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων σε διάφορα ελληνικά νησιά, έως ότου αποκατασταθεί η ειρήνη στη Συρία και επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Το χρέος της Ελλάδας αποτελεί το κλειδί στο πρόβλημα των μεταναστών» επαναλαμβάνουν οι Financial Times, καθώς εάν η Ελλάδα λειτουργήσει ως ανάχωμα στις μεγάλες μεταναστευτικές ροές προς τη Γερμανία, οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά τους Γερμανούς φορολογούμενους, τότε είναι πολύ πιθανό το Βερολίνο να υπαναχωρήσει στο ζήτημα του χρέους και να δεχθεί μία μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Από αυτή την εξέλιξη, και η Ελλάδα θα είναι ωφελημένη, καθώς θα δώσει μία βιώσιμη λύση στο μονίμως πιεστικό πρόβλημα του χρέους της. Όφελος όμως, θα αποκομίσει και η Ε.Ε., η οποία αφενός θα επιλύσει την προσφυγική κρίση και αφετέρου θα ικανοποιήσει τη «μεγάλη» επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook