Ανατροπή στο θρίλερ της Λέρου: Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε βιασμό

Σε θρίλερ μετατρέπεται η υπόθεση βασανισμού και βιασμού των τριών παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους στη Λέρο. Η ιατροδικαστική έκθεση, κόντρα στα όσα είπαν στις προανακριτικές τους απολογίες οι γονείς, αλλά και στα όσα κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου τα ίδια τα παιδιά, δεν διαπιστώθηκε σεξουαλική κακοποίηση στα σώματα των παιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη 14χρονη αναφέρει ότι «δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στην απολογία τους, οι γονείς είχαν παραδεχτεί πως είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά τους και βάσει αυτής κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Την έκθεση υπογράφει ο ιατροδικαστής της Ρόδου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά το 14χρονο κορίτσι, τον 24χρονο αδερφό της που αντιμετωπίζει νοητική υστέρηση και τον 10χρονο, αδερφό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση της 14χρονης, ο ιατροδικαστής αναφέρει πως «δεν διαπιστώνονται πρόσφατες κακώσεις, ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οιοδήποτε σημείο του σώματος».

Εν συνεχεία, φέρεται να αναφέρει: «Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά. Ο παρθενικός υμένας ελέγχεται ακέραιος. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».

Όσον αφορά τον 24χρονο, ο ιατροδικαστής δεν διαπιστώνει πρόσφατες κακώσεις ούτε σημάδια παλαιότερων. «Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης», αναφέρει.

Τέλος, όσον αφορά τον 10χρονο γιο της οικογένειας ο ιατροδικαστής, τονίζει: «Από την αντικειμενική εξέταση του αγοριού δεν διαπιστώνονται άλλες πρόσφατες κακώσεις ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτύλου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης».

«Στα παιδιά οι κακώσεις επουλώνονται πολύ γρήγορα»

Σε κάθε περίπτωση, το ότι ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ίχνη κακοποίησης δεν σημαίνει πως τα παιδιά δεν είχαν ζήσει τον εφιάλτη παλιότερα.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, του τηλεοπτικού σταθμού Star, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Χαρακτηριστικά, είπε πως ήταν αναμενόμενο παλαιότερες κακώσεις να μην είναι εμφανείς γιατί στα παιδιά επουλώνονται πολύ γρήγορα. Ακόμα, ξεκαθάρισε πως ακόμα και για τον παρθενικό υμένα, υπάρχουν παραλλαγές στην ελαστικότητα του και «κάποιοι μπορεί να παραμείνουν ακέραιοι μετά από μια σεξουαλική πράξη».

Ο πατέρας των παιδιών μεταφέρεται το βράδυ στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης και η μάνα στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

Πηγή: altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ