Ανατριχίλα | Μάνα και παιδιά ζούσαν με το πτώμα του συντρόφου-πατέρα

Σοκ προκαλεί η οικογενειακή τραγωδία που αποκαλύφθηκε, όπου για περίπου τρεις μήνες μια 53χρονη και τα δύο ανήλικα κορίτσια της παρέμεναν στο σπίτι τους στα Τρίκαλα, μαζί με το πτώμα του συντρόφου της και πατέρα των παιδιών.

Το σε προχωρημένη σήψη σώμα του 75χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν από γείτονες, εξαιτίας της δυσοσμίας που αναδυόταν.

Όπως διαπίστωσαν, στο σπίτι ζούσαν κανονικά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, η 53χρονη σύντροφος και τα δύο παιδιά του ζευγαριού, κορίτσια ηλικίας 11 και 13 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 53χρονη υποστήριξε ότι η οικογένειά της δεν ήθελε να αποχωριστεί τον 75χρονο και γι’ αυτό δεν δήλωσε ως όφειλε τον θάνατό του, ο οποίος εκτιμάται ότι επήλθε από παθολογικά αίτια. Η γυναίκα εξετάστηκε από ψυχίατρο και πιθανότατα θα οδηγηθεί σε κλινική. Παράλληλα, αναμένεται και τα παιδιά να εξεταστούν απο παιδοψυχολόγο.

Οι ακριβείς συνθήκες και ο χρόνος θανάτου του 75χρονου θα διαπιστωθούν μετά τη νεκροψία-νεκροτομή.

Σε ανακοίνωσή του το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει ότι από τον Μάρτιο του 2015 είχε ειδοποιήσει τις αρχές σχετικά με τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Επισημαίνει ότι είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 για την παραμέληση των δύο κοριτσιών, καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

«”Το Χαμόγελο του Παιδιού” πριν λίγες μέρες δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.

…Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον. “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια».

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ