“Ανάσα” σε άνεργους παλινοστούντες από το Ειρηνοδικείο Χανίων

prostaskatanoloton 

Ελπίδα ” έδωσε, για την οικογένεια    ανέργων ομογενών  παλιννοστούντων , η με ημερ.3-02-2014 Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Χανίων, σώζοντας το σπίτι της , από τον πλειστηριασμό.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας και  οι  δύο σύζυγοι  είναι μέλη της, πρόκειται για  οικογένεια  ανέργων, με τρία ενήλικα τέκνα, η οποία βρίσκεται χρεωμένη σε δάνειο του Ο.Ε.Κ (στεγαστικό) συνολικής οφειλής 21.259,46 Ευρώ και σε άλλη Τράπεζα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (στεγαστικό) οφειλής 49.992,42. Στα εν λόγω δάνεια συμμετέχουν  και οι δύο σύζυγοι ,ως οφειλέτες και εγγυητές αλλήλων συνολικής οφειλής 71.251,88 Ευρώ.
Εισόδημα  που διαθέτουν είναι:

α) ο σύζυγος ” Μηδενικό εισόδημα” δεν διαθέτει ,ούτε επίδομα ανεργίας

β)η σύζυγος  εποχιακά εργαζόμενη ,από τον μήνα  Ιούλιο , με μηνιαίο μισθό, ως ξενοδοχοϋπάλληλος ,821,69 Ευρώ.Κανένα άλλο εισόδημα  δεν διαθέτουν
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει  η οικογένεια είναι:
α) Κατοικία  148 τ.μ που είναι και η μοναδική κατοικία της οικογένειας, στην οποία ζητήθηκε η εξαίρεση από ρευστοποίηση , έχοντας  την κυριότητα  κατά 100%  ο σύζυγος.
β)Ι.Χ αυτοκίνητο κυριότητας συζύγου
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού διαπίστωσε ότι η  οικογένεια  των δανειοληπτών μ  πληρεί  τις προϋποθέσεις υπαγωγής της, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη),εφόσον πρόκειται για φυσικά πρόσωπα στερούμενα πτωχευτικής ικανότητας, που έχουν   ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της,  (λόγω ανεργίας του συζύγου από το έτος 2012) της  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.

1)Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της οικογένειας των δανειοληπτών , για διάστημα δύο ετών για την διάσωση της μίας και μοναδικής κατοικίας.
2)Διατάσσει τη διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της οικογένειας ,μέχρι την ίδια ημερομηνία.
3)Υποχρεώνει  την οικογένεια των δανειοληπτών  να καταβάλλει για δυο χρόνια, μηνιαία δόση  90 ευρώ , διανεμόμενα αναλογικά  του χρέους των δύο συμβάσεων και προς τους δύο πιστωτές.
zarpa.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ