Αμερικανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά | Ανοιχτά της Αλάσκας

αμερικανικά-μαχητικά-αναχαίτισαν-ρω-688416

Δύο αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά τα οποία πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο, ανοιχτά των ακτών της Αλάσκας.

Τα ρωσικά TU-95 «Bear» πετούσαν στη ζώνη εναέριας αναγνώρισης, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 322 χιλιομέτρων στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αλάσκας, δήλωσε στο CNN ο ταγματάρχης του καναδικού στρατού Αντριου Χένεσι, εκπρόσωπος της αρμόδιας διοίκησης αντιαεροπορικής άμυνας.

Δύο αμερικανικά μαχητικά τύπου F-22 της Διοίκησης Αντιαεροπορικής Άμυνας Βόρειας Αμερικής που σταθμεύουν στην Αλάσκα, αναχαίτισαν κι αναγνώρισαν οπτικά τα ρωσικά βομβαρδιστικά. Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ρωσικά βομβαρδιστικά TU-95 και TU-142 παρέμειναν υπό την συνοδεία δύο μαχητικών F-22 σε διεθνή εναέριο χώρο για 40 λεπτά, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τα αμερικανικά μαχητικά διατήρησαν απόσταση ασφαλείας 100 μέτρων από τα ρωσικά βομβαρδιστικά, σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook