Αλλάζουν τα “διαδικτυακά Χανιά” για τη διευκόλυνση του επισκέπτη | Ιστοσελίδα και mobile application

chania

Τη νέα εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωναη οποία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη να λαμβάνει άμεση και πλήρη ενημέρωση, για μια σειρά θεμάτων τουριστικού ενδιαφέροντος και τη νέα ιστοσελίδας (www.chaniatourism.com) για την τουριστική πληροφόρηση των επισκεπτών παρουσίασαν σήμερα οι υπεύθυνοι του Δήμου Χανίων.

«Αυτές οι ενέργειες μας εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας «έξυπνης» τουριστικής πολιτικής που έχουμε εφαρμόσει τα τελευταία τρία χρόνια ως Δήμος, η οποία αξιοποιεί τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια για αυξημένη εξωστρέφεια και εντονότερη παρουσία και συμμετοχή του δήμου μας στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.

chania appChania Tour Guide”

Στις δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες η νέα αυτή εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phone) με την ονομασία “Chania Tour Guide” αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και υπεύθυνος για τα ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών, Γαβριήλ Κουρής, σημειώνοντας πως «ο κάθε επισκέπτης μπορεί να βρει στην εφαρμογή και στην ιστοσελίδα χρήσιμες πληροφορίες για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις παραλίες, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα αξιοθέατα, τη διασκέδαση και τις δραστηριότητες ψυχαγωγίας που μπορεί να βρει στα Χανιά. Επίσης, μπορεί να αναζητήσει χρήσιμο υλικό για την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και την κρητική διατροφή».

Ο κ. Κουρής έκανε γνωστό πως «η εν λόγω εφαρμογή έχει αναπτυχθεί σε δύο γλώσσες – στα Ελληνικά και στα Αγγλικά – με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες γλώσσες σε επόμενη φάση» ενώ προσέθεσε πως «αυτή μπορεί να την κατεβάσει όποιος επιθυμεί δωρεάν μέσω του διαδικτύου».

Μεταξύ των βασικών επιλογών που η εφαρμογή προσφέρει είναι:

  • Προβολή Θέσης: Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να προβάλει τη θέση του πάνω στον χάρτη (εφόσον διαθέτει GPS) και να φιλτράρει τα σημεία προβολής ανά κατηγορία προβαλλόμενου περιεχόμενου.
  • Αγαπημένα σημεία: Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει τα «Αγαπημένα» σημεία που τον ενδιαφέρουν και να δημιουργήσει τον δικό του «προσωπικό» ταξιδιωτικό οδηγό.
  • Προτεινόμενες διαδρομές: Ο  χρήστης μπορεί να δει στον χάρτη και να ακολουθήσει, μια από τις προτεινόμενες διαδρομές στις οποίες παρουσιάζονται τα σημεία ενδιαφέροντος και οι σχετιζόμενες με αυτά πληροφορίες.
  • Λειτουργία offline: Η εφαρμογή είναι πλήρως λειτουργική χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο (3G ή WI-FI) παρά μόνο για τη χρήση του Google map ή την παρακολούθηση των προτεινόμενων βίντεο για τα Χανιά.

Τέλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη σημείωσε πως «τόσο η εφαρμογή όσο η νέα ιστοσελίδα αποτελούν πολύ σημαντικά εργαλεία για την ενίσχυση των μηχανισμών τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου Χανίων που θα προβάλλουν παράλληλα το περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα του Δήμου μας». Τέλος η κα. Κοκκινάκη ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα 17/02/2014 στις 18.00 το απόγευμα θα γίνει στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, η επίσημη παρουσίαση των νέων αυτών εφαρμογών από το Δήμο Χανίων προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να παρευρεθούν.
ΠΩΣ «ΚΑΤΕΒΑΖΩ» ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Η εφαρμογή “Chania Tour Guide” είναι διαθέσιμη δωρεάν στο:

(α) App Store του iTunes για iOS, μέσω του link

https://itunes.apple.com/us/app/chania-tour-guide/id730860991?mt=8

) Play Store του Google Play για Android, μέσω του link

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.noveltech.cityguide.hania&hl=el

Εναλλακτικά, εάν διαθέτετε λογισμικό ανάγνωσης QR κωδικών (code) στο κινητό σας, χρησιμοποιείστε τον QR κωδικό του Chania Tour Guide που βρίσκεται παρακάτω, ανάλογα με το κινητό σας τηλέφωνο και το λειτουργικό σύστημα που αυτό υποστηρίζει (για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό iOS (iPhone) η λήψη της εφαρμογής γίνεται μέσω του app store ενώ για αυτά με λειτουργικό Android μέσω του Google play market).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ