Αλεξάκης: Τα κατάλευκα αρνιά της πολυεθνικής και τα δικά μας τα κόκκινα, όπως το κουνέλι με τον λαγό

αλεξάκης-τα-κατάλευκα-αρνιά-της-πολυε-522711

Πτώση από 7% – 20% καταγράφει ο τζίρος των Super Markets φέτος το Πάσχα σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καταναλωτών «SYNKA», Απόστολο Αλεξάκη.

Μιλώντας στον SUPER FM 89,6 ο κ. Αλεξάκης, δήλωσε πως τα «SYNKA» καταφέρνουν να διατηρούνται σε καλό επίπεδο χάρη στα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

«Παλεύουμε με θηρία» τόνισε, σχολιάζοντας πως στα Χανιά «εχουμε δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο, στις οποίες ανήκουν ο «Βασιλόπουλος» και τα Lidl». «Aλλά αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα να παλεύουμε είναι τα τοπικά προϊόντα και η ποιότητά τους» προσέθεσε».

Αρνί… λαγός στα SYNKA

Στα SYNKA φέτος διατίθενται προς πώληση περίπου 6.000 αρνιά και κατσίκια όλα ντόπια και σφαγμένα στα Σφαγεία των Χανίων σε μια εξαιρετική τιμή. Στα 5,39 ευρώ/ κιλό στο αρνί και 5,89 ευρώ/ κιλό στο κατσίκι.

Κληθείς δε να σχολιάσει τις τιμές των πολυεθνικών και τα αμνοερίφια που πωλούνται εκεί ως ντόπια, ο κ. Αλεξάκης, είπε: «Να πάτε να δείτε τα κατάλευκα αρνιά της πολυεθνικής και τα δικά μας τα κόκκινα. Είναι όπως είναι ο λαγός με το κουνέλι. Εμείς τα αρνιά τα αγοράζουμε 5 ευρώ, δεν βγάζουμε κανένα κέρδος, πριμοδοτούμε τον καταναλωτή».

Τέλος, προχωρώντας ακόμα παραπέρα, εκτίμησε πως στόχος των πολυεθνικών είναι «να καταστρέψουν τα αρνιά και τα κατσίκια και να τρώμε χοιρινά και μοσχάρια από αυτούς. Να διαλύσουν τους ντόπιους παραγωγούς» και κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει για τις αγορές του τις τοπικές επιχειρήσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook