Αλέξης Τσίπρας:”Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά”

????????????????????????????????????

Επίσκεψη στο δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας πραγματοποίησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο και συζήτησε την αξιοποίηση του χώρου των πρώην λιπασμάτων.

«Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά. Δίνουμε ανάσα πνοής στο παραλιακό μέτωπο» ανέφερε ο πρωθυπουργός, που τόνισε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε ετερόκλιτα συμφέροντα που ήθελαν να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Το πρώτο βήμα είπε ο κ. Τσίπρας ήταν να βγει ο χώρος αυτός από τη σύμβαση παραχώρησης του δημοσίου προς τον ΟΛΠ «ώστε να εξαιρεθεί όλη αυτή η έκταση 640 στρεμμάτων από την διαδικασία που αφορά την αξιοποίηση του λιμανιού».

Ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί το Κερατσίνι την προηγούμενη εβδομάδα αλλά χρειάστηκε να το ακυρώσει λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε με τη μέση του.

Τον κ. Τσίπρα συνοδευσαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

  • «Εχετε σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων στο Αιγαίο»

To έργο του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής στη διαχείριση και διάσωση μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό του Σώματος Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

«Έχετε σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων στο Αιγαίο», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό του Λιμενικού, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μίας ενιαίας ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, είπε ότι έχει αναφέρει στους Ευρωπαίους ομολόγους του τη μεγάλη εμπειρία που αυτή τη στιγμή έχει το λιμενικό σώμα στα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ