Ακάλυπτη η Κρήτη από θαλάσσια ναυαγοσωστικά μέσα

ακάλυπτη-η-κρήτη-από-θαλάσσια-ναυαγοσ-268620

Εμπαιγμός δίχως τέλος που θέτει σε κίνδυνο τη θαλάσσια ασφάλεια της Κρήτης. Το μοναδικό ναυαγοσωστικό σκάφος που διέθετε το Λιμενικό Σώμα στο νησί βρίσκεται στη Χίο εδώ και τρεις μήνες για λόγους έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, με την Κρήτη να έχει μείνει ακάλυπτη από θαλάσσια διασωστικά μέσα.

Αρχές, φορείς και πολίτες εξαπατήθηκαν, καθώς οι δεσμεύσεις έκαναν λόγο για προσωρινή μετακίνηση, ωστόσο το ναυαγοσωστικό δεν επέστρεψε ποτέ. Αλλεπάλληλες ερωτήσεις και παρεμβάσεις έχουν γίνει από βουλευτές του νησιού, χωρίς όμως να έχουν δοθεί απαντήσεις.

Ο λιμενάρχης Αγίου Νικολάου διερωτάται για ποιο λόγο δε χρησιμοποιούν και κάποιο άλλο ναυαγοσωστικό σκάφος, από άλλη περιοχή της Ελλάδας, για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες της Χίου, την ώρα που υπάρχουν 9 ακόμη ναυαγοσωστικά σκάφη.

Το μοναδικό ναυαγοσωστικό σκάφος που διέθετε το Λιμενικό Σώμα στη μεγαλόνησο εστάλη στη Χίο τον Αύγουστο για να αντικαταστήσει αυτό που επιχειρούσε εκεί, το οποίο συγκρούστηκε με κρουαζιερόπλοιο, που διερχόταν των στενών του Τσεσμέ. Το ναυαγοσωστικό σκάφος δεν επέστρεψε ποτέ στον Άγιο Νικόλαο, απ’ όπου επιχειρούσε, παρά τις δεσμεύσεις για προσωρινή μετακίνηση, καθώς, όπως φαίνεται, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εφαρμόζει την πρακτική «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Αρχές, φορείς και πολίτες υψώνουν κραυγή αγωνίας για το ναυαγοσωστικό σκάφος που έφυγε ανεπιστρεπτί, την ώρα μάλιστα που στον Άγιο Νικόλαο δεν υπάρχει περιπολικό σκάφος.

Ο λιμενάρχης Αγίου Νικολάου διερωτάται για ποιο λόγο δε χρησιμοποιούν και κάποιο άλλο ναυαγοσωστικό σκάφος, από άλλη περιοχή της Ελλάδας, για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες της Χίου, ενώ οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, καθώς επίσης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ έχουν παρέμβει για το θέμα με αλλεπάλληλες ερωτήσεις.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει 9 ναυαγοσωστικά σκάφη.

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook