ΑΙΣΧΟΣ… Με 3 γιατρούς και 3 ειδικευόμενους λειτουργεί η Β’ Χειρουργική στα Χανιά

αισχοσ-με-3-γιατρούς-και-3-ειδικευόμεν-150676

nosokomeioΤην υποστελέχωση της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων και την γενικότερη υποβάθμιση του δημόσιου νοσοκομείου, καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. που ζητά την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΔΣ της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ του νομού Χανίων έχει ως εξής:

«Οι μνημονιακές πολιτικές της υποβάθμισης του δημοσίου νοσοκομείου και της επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού σε αυτό, έχουν οδηγήσει πολλές κλινικές και τμήματα του Γ.Ν. Χανίων σε οριακή λειτουργία. Η εγκληματική απαγόρευση των διορισμών στο ΕΣΥ σε συνδυασμό με την φυγή χιλιάδων νέων γιατρών στο εξωτερικό τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αποψιλώσει από ιατρικό προσωπικό νευραλγικά τμήματα όπως η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, το Ακτινολογικό, το Μικροβιολογικό , το Ουρολογικό, το Πνευμονολογικό, το Αιματολογικό, το Οφθαλμολογικό και, πιο πρόσφατα, το Β΄Χειρουργικό τμήμα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη Β΄Χειρουργική Κλινική υπηρετούν πλέον μόλις 3 ειδικευμένοι γιατροί σε σύνολο 7 οργανικών θέσεων και 3 ειδικευόμενοι γιατροί σε σύνολο 5 θέσεων για ειδικότητα. Κάθε ειδικευμένος γιατρός εκτελεί 15 με 16 εφημερίες και κάθε ειδικευόμενος 11 με 12 ενεργείς εφημερίες το μήνα.

Και όλα αυτά σε ένα τμήμα που διεκπεραιώνει 15 με 20 χειρουργικές επεμβάσεις την εβδομάδα και αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση μεγάλο αριθμό τακτικών και επειγόντων χειρουργικών περιστατικών. Άλλωστε στην ήδη κατά 40% αυξημένη προσέλευση στο νοσοκομείο Χανίων τα τελευταία 4 χρόνια λόγω της κρίσης και της βίαιης φτωχοποίησης του χανιώτικου πληθυσμού, έρχονται να προστεθούν την θερινή περίοδο χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες.

Ως Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων είμαστε κάθετα αντίθετοι στα σχέδια για συγχώνευση των δυο χειρουργικών κλινικών. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών περίθαλψης που παρέχονται από ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να λειτουργούν δυο αυτοτελή χειρουργικά τμήματα με εναλλάξ συμμετοχή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο τακτικό χειρουργικό ιατρείο και στο τακτικό πρόγραμμα των χειρουργείων.

Την εύρυθμη λειτουργία της Β΄Χειρουργικής κλινικής όπως και κάθε άλλου υποβαθμισμένου τμήματος του νοσοκομείου μπορεί να εγγυηθεί μόνο η ριζική ανατροπή της πολιτικής διάλυσης του ΕΣΥ που προωθεί η συγκυβέρνηση με τις ευλογίες ΕΕ και ΔΝΤ, προς όφελος ενός καθολικού πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου αποκλειστικά δημοσίου και δωρεάν συστήματος περίθαλψης.

Να στηριχθεί άμεσα η Β’ χειρουργική κλινική με ιατρικό προσωπικό.

Εργασιακή αξιοπρέπεια στο σύνολο του προσωπικού της: καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών, καταβολή όλων των χρωστούμενων αδειών και ρεπό, τήρηση του ωραρίου εργασίας, ασφαλή εφημέρευση

Δυνατότητα χορήγησης πλήρους ειδίκευσης στην χειρουργική στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

Να προχωρήσουν άμεσα οι διορισμοί γιατρών που εκκρεμούν τρία και τέσσερα χρόνια.

Κάλυψη όλων των  κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook