Αισιοδοξία στο Μαξίμου για την επίτευξη συμφωνίας

αισιοδοξία-στο-μαξίμου-για-την-επίτευ-243109

maximouΣυνεδριάζει αυτήν την ώρα το Euro Working Group στις Βρυξέλλες. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης.

Αύριο το πρωί ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Brussels Group όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, σκοπός των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα είναι η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας.

Όπως σημειώνεται, η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι αυτό θα επιτευχθεί σύντομα.

Εξάλλου, τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη στις 17:00 στην Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΥΠΟΙΚ: Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο

Εξάλλου, ανοικτές παραμένουν οι ημερομηνίες για την υποβολή στο Brussels Group του νομοσχεδίου, το οποίο καταρτίζει η κυβέρνηση στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» για την ενδιάμεση συμφωνία με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν ακόμη κωδικοποιηθεί στην τελική μορφή τους.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις προτάσεις και να υπάρξει μια νομική κωδικοποίηση τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και, όπως είπε, «όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο».

Διερωτήθηκε δε, «εμείς προσπαθούμε να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση, οι άλλοι το θέλουν;». Ερωτηθείς τι θα γίνει σε ενδεχόμενο «κουρέματος» των εγγυήσεων από την ΕΚΤ, απάντησε ότι «έχουμε σχέδιο».

Επίσης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις 18.00, θα συνέλθει στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook