Αερογέφυρα… ψωμιού στα Αντικύθηρα | Πώς θα τελειώσει ο αποκλεισμός του νησιού; | Photos

αερογέφυρα-ψωμιού-στα-αντικύθηρα-πώ-644151

Σε νέα προκήρυξη για το δρομολόγιο των Κυθήρων προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας μετά τα νέα προβλήματα που προέκυψαν και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον εκ νέου αποκλεισμό των νησιών.

Στο μεταξύ στα Αντικύθηρα οι 20 κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, με τον πρόεδρο να γνωστοποιεί μέσω facebook ότι παρέλαβαν με ελικόπετρο ζεστό ψωμί, μετά από αίτημα στον αρχηγό του Λιμενικού (Photo).

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Ανδρέα Χαρχαλάκη:

«η κακή συνεννόηση 2 υπουργείων και η απύθμενη ελληνική γραφειοκρατία αφήνουν τους 20 ήρωες των Αντικυθήρων χωρίς καράβι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη εν έτει 2018! Χτες βράδυ ζήτησα από τον Αρχηγό του Λιμενικού να μεταφέρει ψωμί στα Αντικύθηρα με ελικόπτερο, καθώς οι προμήθειες του νησιού τελείωσαν. Το αποδέχθηκε αμέσως και πριν λίγο οι κάτοικοι των Αντικυθήρων παρέλαβαν 50 κιλά ζεστο ψωμί. Ζεστό ψωμί στο νησί μετά από δεκαετίες… Ευχαριστώ θερμά τον κ. Αρχηγό! Εύχομαι απο την Τετάρτη να λυθεί το ζήτημα, καθώς οι καταστάσεις αυτές δεν τιμούν τους αρμόδιους»…

Η προκήρυξη

Πάντως, το Υπουργείο προχώρησε σήμερα Δευτέρα σε νέα προκήρυξη για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2018 ενώ ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει στις 7 Μαρτίου.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook