Αδιέξοδο στη συνάντηση Υπουργών – ΚΕΔΕ

αδιέξοδο-στη-συνάντηση-υπουργών-κεδ-79647

 

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση υπουργών που εμπλέκονται στο πολυνομοσχέδιο με την ΚΕΔΕ.

kede

Η σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση. Αιτία; η συγκέντρωση των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι είχαν αποκλείσει τις εισόδους του υπουργείου. Στην συνάντηση με το προεδρείο των δημάρχων μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, οι δήμαρχοι έθεσαν εκ νέου την αντίθεση τους με το παρατηρητήριο που θα ελέγχει τα οικονομικά τους. Παράλληλα εξέφρασαν την διαφωνία τους για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καλά κρατούν αφού όχι μόνο οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αλλά και μεγάλος αριθμός δήμαρχων επιμένει στην σκληροπυρηνική γραμμή: «ή αποσύρετε το νομοσχέδιο ή παραιτούμαστε ομαδικά»!

Ήδη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης είχε σπεύσει να «δυναμιτίσει» το κλίμα πριν τη συνάντηση τονίζοντας πως «εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν γίνει μια σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης, υπάρχει πρόταση για “λουκέτο” διαρκείας».

Βενιζέλος: «Ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα»

Νωρίτερα μηχανοκίνητη πορεία έξω από τη Βουλή και την Ηρώδου Αττικού έκαναν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ το μεσημέρι.

Σε μικρή απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου αστυνομικοί τούς εμπόδισαν να συνεχίσουν την πορεία τους και προς στιγμήν στο σημείο επικράτησε ένταση.

Νωρίτερα, δημοτικοί αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού και στη συνέχεια πέρασαν από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook