Αγωγός… τουρισμού στήνεται μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας

αγωγός-τουρισμού-στήνεται-μεταξύ-ισ-328828

Τεράστια είναι τα περιθώρια συνεργασίας είναι τεράστια στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας Ισραήλ όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο υπουργός Ενέργειας της Γιουβάλ Στάινιτζ.

«Ο τουρισμός, όπου τα περιθώρια συνεργασίας είναι τεράστια. Παρεμπιπτόντως, έχω επανειλημμένα κάνει διακοπές στην Ελλάδα, από τα Μετέωρα και τον Όλυμπο μέχρι τη Σαντορίνη. Έκανα και τον μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα. Επίσης, το Ισραήλ έχει εξελιχθεί σε επιστημονικό και τεχνολογικό κόμβο. Υπάρχουν εξαιρετικά ικανοί επιστήμονες στην Ελλάδα και την Κύπρο, και εδώ υπάρχουν μεγάλες προοπτικές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης αναδεικνύει την προοπτική κατασκευής δύο αγωγών μεταφοράς αερίου, ενός προς την Ελλάδα και ενός προς την Τουρκία και αναφέρεται σε εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα κοιτάσματα του Ισραήλ, της Κύπρου, αλλά και της Αιγύπτου, μπορεί να αποδειχθούν πολύ μεγαλύτερα αυτών που γνωρίζουμε σήμερα και στην πορεία να αντικαταστήσουν τη Βόρεια Θάλασσα ως μια από τις κύριες πηγές ενεργειακής τροφοδοσίας της Ε.Ε.

Μιλάει επίσης για πιο στενή συνεργασία με τις ελληνικές και κυπριακές υπηρεσίες σε σχέση με την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων, η οποία θα είναι ανάλογη με αυτήν που έχει σήμερα το Ισραήλ με σημαντικές δυτικές χώρες.

Πηγή: bluebirds.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook