Αίσιο τέλος με τους Σύρους πρόσφυγες που απειλούσαν να αυτοκτονήσουν

αίσιο-τέλος-με-τους-σύρους-πρόσφυγες-π-192594

syntagma_syrosΈνταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας, δες εδώ,  όπου ένας 15χρονος Σύρος πρόσφυγας πέρασε θηλιά στο λαιμό του και απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του αν δεν δοθούν στον ίδιο και στους υπόλοιπους μετανάστες τα ταξιδιωτικά έγγραφα που ζητούν διαμαρτυρόμενοι εδώ και 24 μέρες, για να φύγουν από την Ελλάδα.

«Δεν θα ζήσουμε έτσι. Προτιμώ να πεθάνω» έλεγε το ανήλικο αγόρι. Στην ίδια κίνηση προέβη λίγο αργότερα και μια μητέρα νεογέννητου, με το ίδιο αίτημα. Ωστόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο, κατάφεραν έπειτα από σχεδόν δύο ώρες «διαπραγματεύσεων» να πείσουν τον 15χρονο και τη γυναίκα να βγάλουν τη θηλιά από τον λαιμό τους, καθώς τους διαβεβαίωσαν ότι το αίτημα τους θα ικανοποιηθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Με το σύνθημα «ζωή ή θάνατος» οι Σύροι πρόσφυγες που δεν συμφωνούν με τη μεταφορά τους σε χώρους φιλοξενίας, κατήγγειλαν την ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης και της ομάδας που ανέλαβε το συντονισμό της υπόθεσής τους. Υποστήριζαν ότι τους λένε ψέματα με μοναδικό στόχο να τους απομακρύνουν από την πλατεία Συντάγματος, ενώ ο εκπρόσωπος τους ζητούσε λύση «εδώ και τώρα».

Η ένταση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει πλέον αποκλιμακωθεί.

protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook