Ήντα ΄παθαν οι εκατομυριούχοι και μπουγελώνονται; Video

ήντα-΄παθαν-οι-εκατομυριούχοι-και-μπο-163586

Δουλειά δεν είχαν οι δισεκατομμυριούχοι και άρχισαν τα… μπουγέλα. Μιλάμε για μία τελευταία μόδα που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στο Facebook και ενώ ξεκίνησε ως… παιχνίδι, στη συνέχεια απέκτησε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το concept είναι πολύ απλό: Ρίχνεις στον εαυτό σου έναν κουβά με παγωμένο νερό και στη συνέχεια προκαλείς κάποιον άλλον να κάνει το ίδιο σε 24 ώρες (αφού προηγουμένως το έχεις βιντεοσκοπήσει).

zuck_waterΜέχρι στιγμής έχουν αυτο-μπουγελωθεί πολλοί στο Bucket Challenge όπως ονομάστηκε. Ωστόσο ξεχώρισε το μπουγέλωμα του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος έβαλε και έναν σημαντικό στόχο: να λειτουργήσει το «μπουγέλωμα» ως αλυσίδα για τη συγκέντρωση τουλάχιστον 100 δολαρίων για την καταπολέμηση της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση).

Ο ιδρυτής του Facebook έριξε έναν κουβά παγωμένο νερό, αποδεχόμενος την πρόκληση του κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι.

Με τη σειρά του ο Ζούκερμπεργκ προκάλεσε τον Μπιλ Γκέιτς να «μπουγελωθεί» και όπως ήταν φυσικό ο ιδρυτής της Microsoft αποδέχτηκε την πρόσκληση, βάζοντας και την… προσωπική του πινελιά.

bill_gatesΌπως είπε, δεν ήθελε να το κάνει όπως οι προηγούμενοι, κι έτσι έφτιαξε μια κατασκευή ώστε να «λουστεί» το παγωμένο νερό χωρίς κόπο, τραβώντας απλά ένα σκοινάκι.

Λίγο πριν «λουστεί» με το νερό προσκάλεσε τον Ιλον Μάσκ (CEO and CTO toy SpaceX και CEO της Telsa Motors), τον Κρίς Άντερσον (σημιουργός του TED) και τον Τζόν Σίκρεστ ραδιοφωνικό παραγωγό λέγοντάς τους «Έχετε 24 ώρες, καλή σας τύχη».

Αυτή η εκστρατεία έχει ως στόχο την ενίσχυση του αμερικάνικου ιδρύματος για την αντιμετώπιση της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) και  μέχρι στιγμής έχει αποφέρει 7,6 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές.

Συμμετέχουν διάσημοι και μη, τα βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube και γίνονται virals.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook