Έφτασε στα Χανιά το «αγιασμένο χέρι» της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής | Photos

έφτασε-στα-χανιά-το-αγιασμένο-χέρι-τ-680698

Με τιμητικά αγήματα της Αεροπορίας υποδέχτηκαν στα Χανιά το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι.

Το άφθαρτο χέρι που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Aγίου Όρους, έφτασε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης όπου το συνόδευαν οι Άγιοι Πατέρες από τη μονή του Αγίου Όρους, ενώ το υποδέχτηκε σύσσωμη η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, χωροστατούντος του Μητροπολίτη της κ.κ. Δαμασκηνού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες πιστοί για να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο, όπου θα πραγματοποιούνται παρακλήσεις ανά δύο ώρες καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Το πρωί της Τετάρτης 25 Απριλίου το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 Ιερά Παράκληση και στις 12:00 Ιερόν ευχέλαιο ενώ στις 14:00 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων.

Στις 15:00 το ιερό λείψανο θα υποδεχθεί ο ιερός κλήρος και ο λαός στον Ιερό προσκυνηματικό ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Χαλέπα όπου θα παραμείνει έως το βράδυ όπου και θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμαzarpanews.gr

3 thoughts on “Έφτασε στα Χανιά το «αγιασμένο χέρι» της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής | Photos

  1. Ειμαστε τριτοκοσμικοι ρε φιλε… Χειροτεροι απο τους ταλιμπαν… Τοσος κοσμος, καναλια, εξοδα κτλ για ενα κοκκαλο…

  2. Φιλοσοφικές ερωτήσεις από ένα ζώον και μισό:
    α) Τελικά είμαστε ή όχι ειδωλολάτρες;
    και β) τεμαχισμός και η διασπορά ενός λειψάνου για οικονομική εκμετάλλευση είναι ασέβεια προς τον νεκρό ή όχι;
    Αν απάντησες όχι και στα 2, είσαι και εσύ ζώο

  3. Πράξεις Των Αποστόλων Κεφ. 17

    29. Γένος λοιπόν όντες του Θεού, δεν πρέπει να νομίζωμεν τον Θεόν ότι είναι όμοιος με χρυσόν ή άργυρον ή λίθον, κεχαραγμένα διά τέχνης και επινοίας ανθρώπου.
    30. Τους καιρούς λοιπόν της αγνοίας παραβλέψας ο Θεός, τώρα παραγγέλλει εις πάντας τους ανθρώπους πανταχού να μετανοώσι,
    31. διότι προσδιώρισεν ημέραν εν ή μέλλει να κρίνη την οικουμένην εν δικαιοσύνη, διά ανδρός τον οποίον διώρισε, και έδωκεν εις πάντας βεβαίωσιν περί τούτου, αναστήσας αυτόν εκ νεκρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook