Έφερναν γυναίκες στην Ελλάδα να γεννήσουν για να πουλήσουν τα βρέφη!

moro2-660

Ένα από τα βρέφη εντοπίστηκε και θα παραδοθεί στη φυσική του μητέρα – Σε άλλες περιπτώσεις άρπαζαν βρέφη από τις μητέρες τους

Σπείρα που εμπλέκεται σε αγοραπωλησία βρεφών εξάρθρωσε η αστυνομία, που προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις. Μάλιστα εντοπίστηκε ένα από τα βρέφη που είχε αρπάξει η σπείρα και ετοιμαζόταν να πουλήσει σε ζευγάρι που έψαχνε να υιοθετήσει παιδί και θα επιστραφεί στη φυσική του μητέρα.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες είναι υπήκοοι Βουλγαρίας και συνελήφθησαν στην Κυψέλη, καθώς το κύκλωμα δρούσε στην Αττική.  Δύο γυναίκες, ηλικίας 40 και 54 ετών και δύο άντρες, ηλικίας 38 και 39 ετών είναι οι συλληφθέντες και αναζητείται μία 31χρονη ομοεθνής συνεργός τους.

Όπως περιγράφει η αστυνομία, στις αρχές Φεβρουαρίου η μία από τις συλληφθείσες άρπαξε το βρέφος μιας 38χρονης Βουλγάρας, μέσα από το Γενικό Προξενείο Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την αρπαγή, η 40χρονη το παρέδωσε στην 31χρονη συνεργό της, μετά από εντολή της 54χρονης συλληφθείσας, προκειμένου να το «πουλήσει» με χρηματικό αντίτιμο 6.500 ευρώ.

Λίγες ημέρες μετά, η 54χρονη και η 31χρονη μετέβησαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου η 31χρονη παρουσιάσθηκε ως φυσική μητέρα του βρέφους και η 54χρονη ως διερμηνέας και υπέγραψαν ειδικό πληρεξούσιο – δήλωση παροχής συναίνεσης για υιοθεσία του ανωτέρω βρέφους από ζευγάρι ημεδαπών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι θετοί γονείς εντοπίσθηκαν και το βρέφος θα παραδοθεί στη φυσική του μητέρα.

Σε άλλη περίπτωση, η 31χρονη είχε προσεγγίσει ζεύγος Βουλγάρων, που ανέμενε τη γέννηση του παιδιού τους, τους προσέφερε κατάλυμα και τους ζήτησε να της πουλήσουν το βρέφος, όταν αυτό γεννιόταν!

Ήδη μάλιστα στο σπίτι της φιλοξενούσε κι άλλο ζευγάρι Βουλγάρων, οι οποίοι θα εισέπρατταν 5.000 ευρώ για την πώληση του βρέφους τους.

Όπως διαπιστώθηκε, η 54χρονη συλληφθείσα, μετέφερε κατ’ επανάληψη κυοφορούσες γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας με σκοπό να γεννήσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να «πουλήσουν» τα βρέφη τους. Οι δύο άντρες, μέλη της οργάνωσης, ήταν υπεύθυνοι για την «προστασία» της οργάνωσης και ο ρόλος τους εστιαζόταν στο να απειλούν τα παραπάνω ζευγάρια για να μην προχωρήσουν σε καταγγελία και αποκαλυφθεί η παράνομη δράση του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή ανηλίκου, απειλή, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση του Νόμου περί υιοθεσιών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Πηγή: protothema.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Τσικνίζανε και μπαλωτάρανε στη ΔΕΗ μέχρι που τους μαζέψανε | 15 προσαγωγές!
Επόμενο άρθροΧανιά | Ανάπτυξη αλιευτικού τουρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ