Έτρεξε και φέτος ο «Κρητικός Φειδιππίδης» 42.195 μέτρα ξυπόλυτος και με πανοπλία!

έτρεξε-και-φέτος-ο-κρητικός-φειδιππί-613053

Τρέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα εδώ και χρόνια και δεν τον πτοεί τίποτα! Ο λόγος για τον Ιδομενέα Αβραμάκη από το Ηράκλειο, ο οποίος άρχισε να τρέχει συστηματικά το 2006 όταν ξύπνησε απρόσμενα από κώμα 22 ημερών μετά από εγχείρηση που είχε κάνει στους λεμφαδένες. Οι συγγενείς του, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα, είχαν ήδη ξενοικιάσει το διαμέρισμά του και μόνο ο σκύλος του ο Φοίβος τον περίμενε γεμάτος ελπίδα έξω από το νοσοκομείο. Ο μόνος λόγος που ήταν ακόμα ζωντανός, ήταν γιατί κανένας δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη να τραβήξει την πρίζα!

Μετά από μια τέτοια περιπέτεια, ο Αβραμάκης δεν ήταν ποτέ ο ίδιος. Το 2009 αποχωρίστηκε τελειωτικά τα παπούτσια του, επιλέγοντας να ενισχύει τα πέλματά του με Κρητικά βότανα που μαζεύει ο ίδιος από τα βουνά της πατρίδας του. Υπόδειγμα απλότητας, ο Αβραμάκης αντιπαθεί τον ανταγωνισμό και ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ο μοναδικός αγώνας δρόμου στον οποίο λαμβάνει ανελλιπώς μέρος.

Έχει τρέξει ακόμα και στην Κίνα αλλά και στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, πάντα ξυπόλητος και με την πανοπλία του, αμφίεση που επέλεξε αφενός για να τιμήσει του προγόνους μας, παρόλο που κάνει το δύσκολο έργο ολοκλήρωσης ενός Μαραθωνίου, ακόμα πιο δύσκολο.

Κάπως έτσι τον γνώρισε και η σκηνοθέτις Ελιάνα Αμπραβανέλ και έγινε ένας από τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ της ο Τερματισμός, που προβλήθηκε στο περυσινό Chania Film Festival. Στα Χανιά βρέθηκε ο Ιδομενέας και η σκηνοθέτις που μίλησαν για τον μαραθώνιο στον οποίο παίρνουν πια και οι δύο μέρος. Ο ένας όμως… ξυπόλυτος και με πανοπλία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook